Mainos

Onko huomenna Kirjan ja rovion päivä?

Kirjailija Tuomas Kyrön uutta Miniä-teosta on jaettu tänään minkä tahansa kirjan ostavalle kaupan päälle osana Kirjan ja ruusun päivää. Kunnianhimoisena tavoitteena on saada koko 30 000 kappaleen painos loppumaan tänään. Kirjaa ei sen jälkeen ole enää saatavilla.

– Toivottavasti huomenna ei ole Kirjan ja rovion päivä, Kyrö myhäilee.

Tavoite on kova, sillä hyvin usein myydyin kotimainen kaunokirjallinen teos myy esimerkiksi 80 000 kappaletta koko vuoden aikana.

Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Katriina Jaakkola kertoo, että mahdollisesti kauppoihin jäävien kappaleiden kohtalosta ei vielä ole tehty päätöstä. Niiden tuhoaminen on mahdollista. Kirjakauppojen julkaisemasta erikoisjulkaisusta toivotaan keräilykappaletta ja uudesta Kirjan ja ruusun päivän nimikkokirjailijaperinteestä kauppaa vauhdittavaa massatapahtumaa.

Jo puoliltapäivin Kyrön Miniä olikin loppunut monista kirjakaupoista ja kirjakaupoissa vieraillut Kyrö sai signeerata teoksiaan valtavissa väkijoukoissa.

– Vastustan kytkykauppoja. Yleensä mainostetaan, että osta koira, niin saat painepesurin kaupan päälle. Tässä kampanjassa on kuitenkin oikea kirja, joka tulee kaupan päälle kirjan ostavalle. Ensi vuonna jotku muu kirjailija tekee Kirjan ja ruusun päivän kirjan ja minä saan itse jännittää, kuka hän on. Varmasti käyn sinä päivänä kirjakaupassa, Kyrö sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.