Onko hän HJK:n ja Pikkuhuuhkajien tuleva yllätysnimi?

Unkarin pääsarjassa viime kaudella pelannut Aristote Mboma hakee pelipaikkaa HJK:sta ja Suomen kansalaisuutta. MTV Sportin tietojen mukaan Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Tommi Kautonen kaavailee hyökkääjälle paikkaa Pikkuhuuhkajista.

20-vuotias Aristote Mboma on vielä melko tuntematon nimi suomalaisella futiskartalla. 185-senttinen nopea ja vahva kärkipelaaja kohautti viime liigakaudella nousemalla keskikesällä FC Hongan edustusjoukkueeseen ja iskemällä maalin debyytissään Klubia vastaan.

Mboma ehti pelata espoolaisjoukkueessa vain neljässä ottelussa ennen siirtymistään Veikkausliigaa kovatasoisempaan Unkarin pääsarjaan.

Suomalais-kongolaisen hyökkääjän pesti sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvan Ujpestin riveissä alkoi lupaavasti, mutta talvitauon päätteeksi Mboma halusi lopulta purkaa sopimuksensa unkarilaisjoukkueensa kanssa. Mboma viimeisteli pelaamissaan virallisissa otteluissa kaikinensa kolme osumaa.

- Minulle sanottiin seurajohdon toimesta talvitauon jälkeen, että peliaikani tulisi todennäköisesti vähenemään jatkossa, joten vedin asiasta omat johtopäätökseni ja palasin takaisin Suomeen, hän kertoo.

- Haen nyt sopimusta HJK:hon, mutta lievän nilkkavammani vuoksi olen joutunut huilaamaan viimeiset pari viikkoa, Mboma harmittelee MTV Sportille.

HJK:n lisäksi tiettävästi muutama muukin liigajoukkue seuraa tarkasti röyhkeän ja suoravaviivaisen maalintekijän tilannetta. Tällä hetkellä näyttääkin todennäköiseltä, että lupaava pelimies nähtäneen tulevalla sesongilla Veikkausliigassa. Lopullinen osoite selvinnee parin viikon sisään.

- Saa nähdä, mitä HJK lopulta päättää suhteeni. Harmittaa kieltämättä vähän, että näyttöjen antaminen on jäänyt lievän nilkkavamman vuoksi vähäiseksi, mutta toisaalta olen kyllä luottavainen sen suhteen, että löydän joka tapauksessa hyvän pelipaikan itselleni tulevaksi kaudeksi, Mboma uskoo.

Mboma hakee parhaillaan myös Suomen kansalaisuutta. Passin saatuaan hän voisi edustaa Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta, joiden riveistä uupuu tällä hetkellä ykköshyökkääjä. MTV Sportin saamien tietojen mukaan Mbomalle on kaavailtu näyttöpaikkaa ryhmässä tulevissa maaotteluissa. Pikkuhuuhkajat avaa EM-karsintataipaleensa 4. syyskuuta kotiottelulla Venäjää vastaan.

- Totta kai haluan edustaa Suomea, jos se vain on suinkin mahdollista. Toivottavasti saisin pian Suomen passin, Mboma toteaa. 

Lue myös:

    Uusimmat