Mainos

Onhan sitä kakkaa kadut täynnä – enemmän kuitenkin risoo tämä!

Koiranjätökset kaduilla ällöttävät, mutta MTV3:n lukijat eivät kuitenkaan koirankakkasotaa lietso. Uutisten Facebook-sivuilla käydyn keskustelun perusteella kakkakasoja enemmän lukijoita ärsyttävätkin muut asiat.

Niitäkin toki löytyy, joita kaduilta löytyvät koirankakat ja laiskat koiranomistajat hermostuttavat.

– Ei nouki .. ja sitä on rapuilla asti. --- Menet mihin suuntaan tahansa, niin sitä on kasakasassa .. Jaa, onko se ongelma - kyllä! Siksi olen sitä mieltä että lemmikkieläimille vero.

– Nolottaa toisten puolesta, jotka jättävät läjät siihen mihin tippuu. Sanoisin jopa, että älä hanki koiraa, ellet osaa tai viitsi siivota niitä läjiä pois.

Moni näkee, että ongelmaksi jätökset muodostuvat silloin, kun omistaja antaa koiransa kakkia minne tahansa.

– Täällä meidän alueella tullaan melkein ikkunan alle ja vannon että vain yksi prosentti korjaa jätökset pois. Inhoan sitä. Kun minulla itselläni oli koiria, korjasin aina niiden kakat pois.

– Ongelma on varmaan pitkälti se jos nuo jätökset jätetään rappujen pieliin tai lasten leikkipaikoille. Kävelyteiden ynnä muiden sellaisten ulkopuolella ei mielestäni ole muuta kuin itse korvien välissä aiheutettua ongelmaa.

Miksei ole sotaa känniääliöiden oksennuksista?

Moni myönsi, että kasat kaduilla ovat ikäviä, mutta pitivät kuitenkin muuta roskaamista isompana ongelmana.

– Koiranomistajana ymmärrän "ongelman" ja kerään itsekin. Mutta eikö ihmisillä ole ongelmia, jos tästä pitää olla hysteerisiä joka kevät. Kakka maatuu, toisin kuin tupakantumpit, lasinsirpaleet tai vaikkapa huumeneulat.

– Onhan sitä kakkaa kadut täynnä, mutta ei pyöränkumini ole vielä kertaakaan niihin puhjennut, toisin kuin pullonsirpaleisiin... kakka maatuu, toisin kuin muut roskat mitä ihmiset viskelee kadunvarteen.

– Täällä on enemmänkin ongelmana känniääliöiden oksennukset ja roskaaminen kuin koiranjätökset. Miksei niistä ole koskaan mitään sotia?

Osaa ärsyttivät myös koiranomistajat, jotka poimivat kyllä kakat, mutta jättävät pussit sitten minne sattuu.

– Enemmän ongelmaksi muodostuu se, kun kakat laitetaan pussiin ja sitten maatumattomat pussit heitetään luontoon. Roskiksia ei ole kaiketi koskaan tarpeeksi. Parempi olisi asennoitua niin, että sen minkä olet mukanasi siihen saakka täytenä kantanut, voit kantaa sen myös tyhjänä seuraavaan mahdolliseen roskikseen. Eli älä heitä roskia luontoon! Pysäkkien roskikset täällä Helsingissä ovat turhan pieniä tai sitten ne tyhjennetään liian harvoin.

Joidenkin mielestä koirankakka taas ei ollut ongelma ollenkaan, sillä pisteleehän sinne pihalle menemään muutkin kuin lemmikit.

– Mikähän tuo koirankakkaongelma oikein on? Pulut, peurat, hirvet ja muut eläimet ulostaa luontoon siinä missä koiratkin. Sinne se maatuu ja antaa kasvuvoimaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.