Mainos

Ongelmat jatkuvat tietoliikennealalla

Tietoliikennealan päivä on ollut synkkä. Verkkovalmistaja Alcatelin tulosvaroitus sysäsi kurssit laskuun. Amerikkalainen operaattori WorldCom taas jäi kiinni kirjanpitokikkailusta.

Puhelinverkkoja valmistava ranskalainen Alcatel varoitti, että tämän vuoden tulos painuu tappiolle. Kaikki viittaa siihen, että alan pitkään odotettu elpyminen lykkääntyy jälleen. Analyytikko uskoo, että kaikkia tulosvaroituksia ei vieläkään ole nähty.

- Nimenomaan verkkotoimittajilta nähdään tulosvaroituksia vielä hyvin todennäköisesti riippumatta siitä, onko kyse telecom-verkkotoimittajista vai oheisinfran toimittajista, sanoo Mandatum pankkiiriliikkeen pääanalyytikko Mika Häyry.

Kuvaa ei kaunista se, että Yhdysvalloissa paljastui jälleen jättimäinen kirjanpitokupru. Maan toiseksi suurin kaukopuheluoperaattori WorldCom on kaunistellut kulujaan yli neljän miljardin euron edestä. Markkinoilla herää väistämättä kysymys, kuinka monen yhtiön arvostus on tyystin pielessä kirjanpitokikkailun takia.

Toistaiseksi kassavirtojen vilpillinen korjailu on ollut amerikkalainen ilmiö. Eurooppalaisen kirjanpitokäytännön toivotaan pitävän kikkailun poissa vanhalta mantereelta.

(MTV3)

(Talousuutiset 26.06.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.