Mainos

"Ongelmanratkaisija" Romneyn presidenttiehdokkuudelle sinetti

Yhdysvalloissa republikaanit ovat nimittäneet Mitt Romneyn virallisesti puolueensa presidenttiehdokkaaksi. Valinta vahvistui puoluekokouksessa Floridan Tampassa.

65-vuotias Romney ottaa nimityksen virallisesti vastaan torstaina pidettävässä puheessaan.

Romney haastaa marraskuun 6. päivän presidentinvaaleissa istuvan presidentin, demokraattien Barack Obaman. Kannatuskyselyissä Romney ja Obama ovat lähes tasoissa.

Romneyn puoliso Ann ylisti kokouspuheessaan aviomiestään ja kuvaili häntä ongelmien ratkaisijaksi, joka voi kääntää Yhdysvaltojen suunnan.

– Tämä mies herää joka päivä päämäärätietoisena ratkomaan ongelmia, joita muut pitävät mahdottomina ratkaista. Tässä on mies, joka työskentelee niin työskentelee lujasti, jotta meidän muiden työmme ei olisi niin raskasta, Ann Romney hehkutti.

Kokousta lykättiin päivällä alueen lähellä riehuneen hirmumyrsky Isaacin vuoksi. Romneyn valinta oli käytännössä varma jo ennen kokousta, sillä useat hänet kärkihaastajistaan luopuivat kisasta kesken esivaalitaiston. Romney sai kokouksessa voittoon tarvittavat 1144 ääntä hyvissä ajoin kasaan.

Esivaaliehdokkaana yhä ollut Ron Paul ei testamentannut ääniään Romneylle, ja sai taakseen 190 ääntä. Romney sai ääniä enemmän kuin tarpeeksi, eli 2061.

Kokouksen viimeisenä päivänä huomenna Mitt Romney ja hänen aisaparinsa Paul Ryan julistetaan puolueensa ehdokkaiksi.

Puoluekokouksessa pidetään kuitenkin edelleen silmällä Isaacin mahdollisia tuhoja lähiosavaltio Louisianassa ja varaudutaan siihen, että puolueen pitää vielä muuttaa suunnitelmiaan.

(MTV3–STT–Reuters)

Katso Päivi Sinisalon juttu (Huomenta Suomen uutiset 29.8.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.