Ongelmaihon kesämeikit

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Kokosimme yhteen heinäkuun vinkit kesäisen ongelmaihon hoitoon. Katso, löydätkö avun ongelmaasi!

Raikkaisiin kesähuuliin voi toisinaan iskeä ikävä seuralainen, nimittäin huuliherpes. Miten kesähuulet saisi suojaan herpekseltä?

– Herpes taitaa olla sellainen kaveri, että se altistuu helposti auringossa. Voisit tietysti kokeilla korkean suojakertoimen sisältävää aurinkosuojapuikkoa huulille ja huulten ympärysiholle. En ole kyllä varma, auttaako se vai ei, mutta suojaus ei kuitenkaan ole pahitteeksi herkälle huulten iholle. Kannattaa siis ainakin kokeilla, riia neuvoo.

– Peittämiseen voit testata Nivean Stay On Cover Stick -peitevoidetta. Taputtele sitä sormella kevyesti rakkulan päälle ja puuteroi sen jälkeen. Muista pestä kädet, meikkisienet ja vipat huolella, jottei herpes leviä niistä muualle kasvoille.

Luomien ja näppyjen peittäminen

Kuinka kasvojen luomien kanssa meikataan? Riia paljastaa, kannattaako luomet piilottaa, vai kokeilla jotain ihan muuta.

– Luomet peittyvät aika huonosti meikkivoiteella ja puuterilla. Voit toki käyttää erikseen vielä peitevoidetta ja tuputella sitä sormilla luomien päälle meikkivoiteen levittämisen jälkeen, Riia sanoo.

– Paksu meikki ei kuitenkaan näytä kivalta eikä ole kovin muodikastakaan, joten suosittelen korostamaan persoonallisuuttasi, ja antamaan luomien näkyä reilusti meikin alta.

Jos ihon ongelmana ovat finnit, vanhojen finnien arvet ja mustapäät, peittäminen onnistuu meikkivoiteella.

– Nivean meikkivoiteista Ideal Finish on peittävin laadultaan. Sillä saat kasvoille siistin pohjan ja se tasoittaa hyvin ihon epätasaisuudet. Ideal Finish -meikkivoide on koostumukseltaan öljytön, joten se pitää ihon mattapintaisena pitkään, Riia sanoo.

Rasvaisen ihon omaavan kannattaa peittää mahdolliset arvet etukäteen, ennen muuta meikkausta. Myös mineraalimeikit käyvät rasvaiselle iholle.

– Mineraalimeikkivoiteen kanssa voi käyttää peitevoidetta ja valokynää, mutta jos käyttämäsi tuote on puuterimainen, levitä ne kasvoille ensin, heti kosteusvoiteen levittämisen jälkeen. Siis peitä ensi näpyt ja arvet ja levitä sitten vasta mineraalimeikkivoide. Näin saat lopputuloksesta tasaisen ja kauniin, Riia neuvoo.

Couperosaihon tuotteet

Pintakuiva, atooppinen ja näppyläinen iho kaipaa erityisiä hoitotuotteita. Meikkivoide ei aina ole paras ratkaisu.

– Testaa Nivean Stay Real Compact Foundation meikkipuuteria. Sävy 00 Natural Vanilla on kaunis ja sopii hyvin vaalealle hipiälle. Saat tehtyä meikkipuuterilla siistin ja tasaisen pohjan etkä tarvitse sen kanssa enää erikseen puuteria. Uskon että tämä tuote sopisi hyvin punoittavalle atooppiselle iholle.

Hoitotuotteiksi Riia suosittelee herkälle iholle tarkoitettuja Sensitive Balance Day Care ja Night Care. Tuotteet tasoittavat ihon punoitusta, sopivat hyvin atooppiselle iholle ja kosteuttavat tehokkaasti.

Meikkaaminen ei aina maksa maltaita; myös ongelmaiholle on saatavilla edullisia tuotteita. Punaisten finnien peittäminen varsinkin nuorelta iholta käy jopa erityiskosteusvoiteella.

– Testaa Nivean värillistä kosteusvoidetta Young! Be Beautiful Tinted Moisturizer. Se on edullinen, sopii erinomaisesti nuorelle iholle ja tasoittaa kauniisti ihon epätasaisuuksia. Saat sillä luonnollisen lopputuloksen ja ihanan mattaisen pinnan iholle. Testaa!

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat