One Direction -huumaa Suomessa: Elokuvan ennakkomyynti jumitti lippukaupan

Maailman suosituimpiin kuuluvan poikabändin One Direction – This Is Us -elokuvan liput tulivat perjantaina ennakkomyyntiin rytinällä.

One Direction – This Is Us -elokuvan ennakkoliput tulivat perjantaina klo 10 myyntiin niin Finnkinon verkkokaupassa kuin teattereissa. Suositun bändin suomalaisfanit aiheuttivat aikamoisen ryntäyksen verkkokauppaan, sillä palvelu meni vähäksi aikaa jumiin.

– Nettilippukauppa on suunniteltu ottamaan vastaan suuria määriä asiakkaita, mutta tässä tapauksessa se meni jumiin heti myynnin käynnistyessä. Harvoin näin tapahtuu, mutta noin kymmeneen minuuttiin ostajat eivät päässeet ostamaan lippuja, Finnkinon ohjelmistopäällikkö Toni Lähteinen kertoo MTV3.fille.

One Direction eli Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles, Niall Horan ja Louis Tomlinson tunnetaan muun muassa hiteistään Best Song Ever, Kiss You, One Way or Another (Teenage Kicks) ja Live While We're Young. Bändin suosio näkyi myös Helsingin Tennispalatsissa aamulla.

– Täällä oli heti aamusta kymmenien metrien jono nuoria. Heti he juoksivat ostamaan lippuja, Lähteinen kertoo.

Hetken päästä verkkokauppa toimi jälleen normaalisti ja lippuja myytiin ensimmäisen tunnin aikana noin 3000 kappaletta.

– Siinä meni Helsingin Tennispalatsin ykkössali (686 paikkaa) noin 15 minuutissa täyteen. Odottamattoman hyvin liput kävivät kaupan.

Teatterikohtainen lipunmyynti vaihteli, mutta Jyväskylä jäi selvästi muiden teattereiden myynnistä jälkeen. Tähänkin löytyi selitys.

– Jyväskylässä ilmeisesti alkoivat koulut tänään, niin se vaikutti, Lähteinen miettii.

Vuosien aikana monet elokuvat ovat kiinnostaneet yleisöä heti lipunmyynnin alkaessa, mutta perjantaina koettu suosio oli harvinaista.

– Jotkut tosi isot elokuvat tietenkin myyvät vielä enemmän, mutta on tämä hyvin harvinaista, että ensimmäisen tunnin aikana noin paljon. Olemme 15 vuoden ajan pitäneet listaa starteista, eikä kovin montaa tällaista tapausta löydy. Esimerkiksi Michael Jacksonin This Is It myi tunnissa noin 1400 lippua.

Yleisöryntäyksiä aiheuttaneita elokuvia ovat olleet muun muassa Hobitti, Sex and the City 2 ja Twilight-saaga. Myös Harry Potter -elokuvan myynnin alkaessa on nettilippukauppa aikoinaan jumittunut.

Lippuja One Direction -elokuvan ennakkonäytöksiin on kuitenkin vielä saatavilla ja suuren kysynnän vuoksi näytöksiä on myös lisätty.

(MTV3–HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat