Mainos

Ompelimojen hinnoissa suuria eroja

Suurinta hintojen vaihtelu oli naisten jakun ompelussa, jonka hinnat vaihtelivat 45 eurosta 480 euroon.

Yksityisten yritysten tarjoamien ompelimopalveluiden hinnoissa on suuria eroja, käy ilmi Itä-Suomen lääninhallituksen laatimasta selvityksestä. Lääninhallitus vertaili 13 Kuopion alueella toimivan ompelupalveluita tarjoavan yrityksen hintatietoja.

Selvityksen mukaan kuluttajan on helppo vertailla korjausompelun tai verhojen ompelumaksujen tasoa. Vertailtaessa esimerkiksi hääpuvun ompelumaksuja tehtävä on selvästi vaikeampi. Hääpuvun ompelusta oli annettu hintahaitareita tai pelkästään lähtöhintoja. Jotta kuluttaja pysyisi vertailemaan hääpuvun ompelimomaksuja, tulisi hänellä olla puvun malli täydellisenä tiedossaan jo ennen ompelijalle menoa.

Suurinta hintojen vaihtelu oli naisten jakun ompelussa. Hinnat vaihtelivat 45 eurosta 480 euroon, jolloin hintahaitari oli lähes tuhat prosenttia.

Miesten puvun keskimääräinen ompelumaksu oli 290 euroa ja naisten housupuvun 208 euroa. Naisten pukujen hintahaitari oli kuitenkin huomattavasti suurempi kuin miesten.

Selvityksessä vertailtiin myös korjausompelun hintoja. Takin vetoketjun uusimisen hinta vaihteli 12:sta 35:een euroon. Suorien housujen lahkeiden lyhennys maksoi 7-20 euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.