Mainos

Omintakeinen YouTube-konsertti hämmästytti Joensuussa

Joensuussa tarjoiltiin tänään uudentyyppistä konserttielämystä, kun sosiaalinen media ja sinfoniaorkesteri yhdistivät voimansa. Konsertin musiikkina olivat Harry Potter elokuvista tutut teemat, joihin mediaopiskelijat yhdistivät YouTubista ladattuja videoita.

Harry Potter asiantuntijat odottivat siis elokuvasta tuttuja kuvia, mutta nyt tarinaa piti miettiä toisella tavalla.

Vaikka YouTube on videoita täynnä, tekijöiden sauurin haaste oli saada maailmalta käyttöoikeudet videoihin, jotka edes jotenkin voitiin liittää Potter -teemaan.

– Meiltä lähetettiin ehkä 50 videolle luvat, niinku lähettiin kyselemään mutta ei kyllä saatu kuin ehkä yhdestä kolmasosasta vastaukset, kertoo MTV3 Uutisille medianomiopiskelija Joonas Riekkinen Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta.

Musiikin ammattilaisille irrottelu Potterin kanssa tuntui tuovan mukavaa vaihtelua. Joensuun kaupunginorkesterin kapelimestari Atso Almila uskoo, että videot orkesterimusiikin höysteenä innostavat ihmisiä.

– Me saadaan vähän tarttumapintaa ihmisille, jotka eivät ole koskaan käyneet konsertissa. Ne huomaa, että sehän kuulostaa mahtavalta, Almila sanoo.

(MTV3)

Katso Keimo Lehtiniemen juttu Joensuusta (Kymmenen uutiset 28.10.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.