Mainos

Omenasato pilkuilla

Pihlajanmarjakoit ovat tuhonneet lähes koko omenasadon niissä puutarhoissa, joissa tuholaisia ei heinäkuussa myrkytetty. Viime kesän runsaan pihlajanmarjasadon jäljiltä koita on ollut paljon, mutta pihlajanmarjoja varsin vähän. Niinpä omenat ovat joutuneet koiden kohteeksi. Pihlajanmarjakoin toukat tekevät omenasta mustapilkkuisen ja kaivavat käytäviä omenan sisään. Omenat kelpaavat mehuksi, jos ne eivät ole kovin tummuneita.

Ei roskiin, vaan kompostiin

Pihlajanmarjakoin tuhoamia omenia ei pitäisi heittää sekajätteisiin. Pirkanmaan Jätehuolto kehottaa kotipuutarhureita kompostoimaan omenat itse tai viemään jätteenkäsittelykeskukseen kompostoitavaksi, jos kiinteistössä ei ole biojätteen erilliskeräystä.

Jos omenat laittaa jäteastiaan, pitää muistaa että jätesäkki saa painaa korkeintaan 20 kilogrammaa ja 240-600 litran astia 60 kiloa. Liian suuri omenalasti voi rikkoa astian tai säkin ja liian painavat jäteastiat jäävät tyhjentämättä.

Omenat voi myös pakata jäteastian viereen erillisiin säkkeihin painorajoituksen muistaen ja merkitä ne selvästi lisäjätteeksi. Lisäjätteestä Pirkanmaan Jätehuolto veloittaa erillisen maksun.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.