Omena-pähkinäpaistos 29.9.2001

Toim. Sari-Leena Heilanen

Ballet Mikkeli vuonna 2001 tarjoaa kauniiden balettiesitysten lomassa myös herkullisiamakunautintoja. Huomenta Suomen keittiössä keittiöpäällikkö Markku Kousa näyttää kuinka helposti valmistuu maukas omena-pähkinäpaistos kotimaisista omenoista.

1.5 dl hasselpähkinärouhetta
100 g voita tai laktoositonta margariinia
1 muna
1 dl fariinisokeria
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
½ tl leivinjauhetta
½ dl vettä

8 - 10 omenaa
2 rkl fariinisokeria
3 rkl hillosokeria
2 rkl calvadosta tai ½ sitruunan mehu
1 tl kardemummaa tai 1 rkl hillottua inkivääriä

- Pähkinät jauhetaan hienoksi ja vaahdotetaan rasvan kanssa.
- Muna ja sokeri lisätään ja vatkataan kuohkeaksi.
- Mausteet ja leivinjauhe lisätään vehnäjauhoihin.
- Jauhoseos sekoitetaan taikinaan ja lopuksi lisätään vesi.
- Sekoitetaan tasaiseksi.

- Omenat pestään, leikataan lohkoiksi ja ladotaan vuokaan. Päälle lisätään sokerit, calvados tai sitruunamehu.
- Taikinasta kaulitaan levy, joka levitetään omenalohkojen päälle.
- Paistetaan 175 c n. 35 - 45 minuuttia.

- Tarjoillaan vanilja- tai calvados-vaahdon kera. (kerma, sokeri, vaniljasokeri ja calvados)

Lue myös:

    Uusimmat