Mainos

Omatoimimatkailu yleistyy – pakettimatkat pitävät kuitenkin pintansa

1:37

Omatoimimatkailu on yleistynyt huomattavasti, mutta pakettimatkat pitävät edelleen pintansa, erityisesti jouluna. Joulun tienoilla varataan eniten uusi matkoja tulevalle vuodelle.

Tjäreborgilta, Finnmatkoilta ja Aurinkomatkoilta kerrotaan, että tänäkin vuonna lukumääräisesti eniten suomalaisia lähtee kestosuosikkikohteisiin – Thaimaaseen ja Kanariansaarille. Näiden lisäksi tänä vuonna suomalaisia on kiinnostanut Meksiko, Gambia, Kuuba ja Karibian risteilyt.

Viime vuonna ulkomaan lomamatkoista yli 75 prosenttia varattiin Tilastokeskuksen mukaan netissä. Myös omatoimimatkailu on netin avulla koko ajan helpompaa. Tästä huolimatta pakettimatkat myyvät yhä hyvin.

Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa kertoo, että Aurinkomatkojen kautta myytiin tänä vuonna 10 prosenttia enemmän joululomamatkoja viime vuoteen verrattuna.

– Pakettimatkat nostavat suosiotaan entistä enemmän. Tässä oli sellainen väliaika ja ihmiset räätälöivät itse matkansa. Valmismatkoista voi tänä päivänä tehdä ihan oman näköisen ja se varmaan selittää suosiota, Kousa sanoo.

Kousan mukaan erityisesti joululoma on pakettimatkojen sesonkia, kun matkailijat haluavat ennen kaikkea ottaa rennosta.

– Esimerkiksi talvilomalla on enemmän aktiivilomia kuin jouluna.


Kaiken kaikkiaan suomalaisten matkailu on kasvanut vuosi vuodelta. Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna suomalaiset tekivät yhteensä lähes 8 miljoonaa ulkomaan vapaa-ajan matkaa. Näistä matkoista noin kolmannes oli pakettimatkoja ja kasvua edellisvuoteen oli 3 prosenttia.

Jouluna nautitaan lomasta, mutta myös suunnitellaan uusia lomia. Välipäivien aikaan varataan kaikkien eniten lomia tulevalle vuodelle.

– Meidän vilkkain myyntipäivä oli viime vuonna 30.12. ja uskon, että tänäkin vuonna myynti vilkastuu heti tapaninpäivän jälkeen, Kousa kertoo.

Matkatoimistosta kerrotaan, että joulun ja uuden vuoden -matkat ovat lähes täpötäysiä, mutta muutamia hajapaikkoja esimerkiksi Kanarialle voi vielä löytyä.Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.