Mainos

Omatekoiset pommit kiellettyjä uutenavuotenakin

Uutenavuotenakaan ei saa räjäytellä omatekoisia pommeja. Myös paukkupommien ja muidenkin pamahtavan panoksen sisältävien ilotulitteiden käyttö on kokonaan kielletty. Poikkeuksena ovat vain nallit ja pienet papattimatot, joissa yhdessä papatissa on räjähdettä alle 0,05 grammaa.

Ilotulitusrakettien muuttaminen tai yhdistäminen käyttöohjeiden vastaisesti on myös kiellettyä. Räjähdeasetuksen mukaan ilotulitusvälinettä saa pitää hallussaan vain henkilö, jolla on oikeus sen hankkimiseen. Viranomaisten käsityksen mukaan säännös mahdollistaa rakettien ottamisen pois alaikäisiltä ja myös niitä päihtyneenä käsitteleviltä.

Hätäraketteja ei saa uutenavuotenakaan ampua huvin vuoksi. Kotkan palopäällikkö Vesa Parkon mukaan keskusteluja on käyty siitä, että annettaisiin uudeksivuodeksi määrätylle aikavälille lupa ampua myös hätäraketteja, koska niitä ammutaan joka tapauksessa. Hän itse näkee kuitenkin, ettei tätä lupaa ole syytä antaa. Parkko perustelee näkemystään sillä, että hätäraketit ovat sallittuja ilotulitteita huomattavasti voimakkaampia ja uutenavuotena niitä mitä todennäköisimmin käsiteltäisiin myös juovuksissa.

Tänä uutenavuotena ilotulitteiden myyntiä ja käyttöä valvotaan tehostetusti. Myyntiä valvovat paloviranomaiset ja käyttöä poliisi. Ilotulitteiden käyttö on sallittua uutenavuotena klo 18-06.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.