Mainos

Omatekoinen kopteri teki pakkolaskun

Joensuussa sattui tänään poikkeuksellinen ilmailuliikenteen onnettomuus, kun helikopteri joutui tekemään pakkolaskun. Kopteri laskeutui urheilukentälle. Lentäjä oli yksin koneessa, ja hän loukkaantui lievästi.

Lentäjän oli tarkoitus kuljettaa kone Joensuun lentokentältä Joensuun Areenaan, lennettävä etäisyys oli alle kymmenen kilometriä. Lentomatka oli puoleksi taitettu, kun voimansiirrosta alkoi kuulua outoa kolinaa. Lentäjä päätti nopeasti tehdä pakkolaskun, ja sopivaksi paikaksi löytyi autio urheilukenttä.

Lasku oli niin nopea, että kopteri iskeytyi maahan selvästi tavanomaista suuremmalla voimalla. Kopteri vioittui laskussa ja lentäjä loukkasi itsensä. Lentäjä valitteli pelastajilleen selkäänsä.

Vioittunut helikopteri on pienikokoinen, ja itserakennettu dieselkäyttöinen lentolaite. Poliisi selvittää parhaillaan esimerkiksi sitä, oliko laite laillisesti katsastettu ja ylipäätään luvallinen lentopeli.

Pelastuslaitos siirsi lentäjän moottorikelkalla ambulanssiin, joka vei hänet Pohjois-Karjalan keskussairaalaan.

Urheilukentällä ei ollut ketään, kun helikopteri laskeutui sinne. Onnettomuuden syystä ei ole vielä tietoa. Joensuun poliisi tutkii asiaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.