Mainos

Omat juomat festareille? Näin kansa vastaa

Lähes puolet MTV Uutisten kyselyyn vastanneista haluaisi kieltää omien alkoholijuomien tuomisen festivaalialueille. 

Kyselyyn vastanneista 45 prosenttia on sitä mieltä, että omien juomien tuominen olisi kiellettävä. Naiset olivat hieman tiukempia kannassaan kuin miehet - naisista 50 prosenttia kieltäisi omat juomat ja miehistä 40 prosenttia. 

Nuoret ovat vanhempia ihmisiä sallivampia kannassaan - kun alle 24-vuotiaista vain 37 prosenttia kieltäisi juomien tuonnin, niin yli 55-vuotiaista kieltoa kannattaa 63 prosenttia. 

Festivaalien tiukentuneet alkoholimääräykset ovat kesän aikana herättäneet yleisössä ja tapahtumajärjestäjissä harmistusta. 

Viimeksi asia nousi esille Pori Jazzin yhteydessä, jossa hetken aikaa kieltolistalla ehtivät olla jopa pillimehut. Nurinaa asiasta nousi myös PuistoBluesissa.

MTV Uutisten tutkimus tehtiin  11.7. –18.7. välisenä aikana. Siihen vastasi 1548 henkilöä. Vastaajat ovat iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista. Tutkimus toteutettiin verkkopaneelissa.

Virhemarginaali on suurimmillaan 3 prosenttia suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV:n toimeksiannosta Think If Laboratories Oy.

Juttua korjattu: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että 60 prosenttia miehistä kieltäisi omien juomien tuomisen festivaalialueille. Oikea luku on 40.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.