Mainos

"Oman kentän arvostus tärkeintä"

Huomenta Suomessa vieraillut SAK:n johtaja Matti Tukiainen tyrmää MTV:n uutisten saaman järjestötutkimuksen kritiikin. Hänen mukaansa SAK tavoittelee ensisijassa jäsenistönsä, ei Suomen eliitin arvostusta. Jorma Ollilan taannoinen tupo-kritiikki on koettu SAK:ssa loukkaavana.

MTV:n uutiset uutisoi perjantaina käsiinsä saaman salaisen järjestötutkimuksen. Tutkimuksen sisältö oli tylyä SAK:n kannalta, sen mukaan suurimman palkansaajajärjestön arvostus oli romahtanut vastaajien keskuudessa.

Matti Tukiainen, johtaja SAK

Aamun Huomenta Suomessa vierallut SAK:n johtaja Matti Tukiainen pitää uutisointia harhaanjohtavana, tutkimus ei hänen mukaansa ole salainen, vaan kenen tahansa siihen osallistuneen ostetttavissa. Tukiainen ei kiistä tutkimuksen tulosta, sitä että SAK:n arvovalta on heikentynyt niiden keskuudessa joilta asiaa on kysytty. Tukiaisen mukaan palkansaajajärjestön ensisijainen tavoite on saavuttaa uskottavuus omien kannattajien joukossa, eikä Suomen eliitin keskuudessa. AY-johtaja myös muistutti että Suomen Gallupin tekemän kyselyn mukaan oman jäsenistön keskuudessa järjestön arvostus on noussut.

-Ja se on tärkeintä.

Tukiainen ei kuitenkaan ylenkatso tutkimusta, mutta pitää sen tekotapaa arveluttavana. Hän on itsekin saanut kyselyn ja pitää sitä pitkänä ja sanoo ettei hän ainakaan jaksanut paneutua täysillä kaikkiin kysymyksiin.

Ollilan puheet loukkasivat

Keskustelussa sivuttiin myös globalisaatiota ja sen vaikutuksia suomalaisen palkansaajan arkeen. Tukiaisen mukaan sekä globalisaatio että EU ovat olleet palkansaajalle hyvä asia. Sen sijaan yritysmaailman keskuudessa arvot ovat muuttuneet. Tästä esimerkkinä Tukiainen mainitsi Jorma Ollilan toissaviikkoisen puheenvuoron, jossa Ollila arvosteli tupoja ja sanoi niiden olevan aikansa eläneitä. Ylen Lauantaiseurassa 20.10. esiintyneen Ollilan mukaan keskitetty tupojärjestelmä on syntynyt säätelytalouden pohjalta ja se toimi hyvin 1960- ja 1970-luvuilla, mutta nyt se on jo aikansa elänyt.

-Tupoilla Suomi kuitenkin nostetiin 90-luvun lamasta, jyrähtää Tukiainen. -Sen unohtamisen koimme loukkaavaksi.

"Hoitajat ottivat vaalilupaukset tosissaan"

Ajankohtaiseen Tehyn hoitajien työtaistelukiistaan SAK:n nokkamies ei halua kommentoida suoraan. Tukiainen muistuttaa että kuntapuolella 90 prosenttia on uuden sopimuksen puitteissa, ja jos joku haluaa yli, niin silloin on tapeltava. Tukiainen myös uskoo että vaalienaluspuheilla oli vaikutusta.

-Osa hoitajista otti puheet tosissaan, naureskelee Tukiainen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.