Mainos

Oma puolue syyttää Janukovitshia - mellakoita nyt muuallakin

11:00

Ukrainan erotetun presidentin Viktor Janukovitshin oma puolue sanoutuu irti tämän teoista. Kahinoita on nyt myös Itä- ja Etelä-Ukrainassa.

Alueiden puolue syyttää Janukovitshia mielenosoittajien kuolemiin johtaneiden "rikollisten käskyjen" antamisesta.

Puolueen kannanoton mukaan Ukraina petettiin, ja syyllinen kaikkeen on Janukovitsh lähipiireineen.

Itäisessä Harkovassa puhkesi viime yönä kahakoita Janukovitshin vastustajien ja kannattajien välillä. Tänään venäjänmieliset aikovat osoittaa mieltään Etelä-Ukrainassa Sevastopolissa, missä sijaitsee Venäjän Mustanmeren laivaston tukikohta. 

Ukrainassa parlamentti on myöntänyt presidentin valtaoikeudet väliaikaisesti parlamentin puhemiehelle Oleksander Turtshynoville. Hän hoitaa myös pääministerin tehtäviä.

Turtshynov on eilen vankilasta vapautuneen oppositiojohtaja Julia Tymoshenkon läheinen liittolainen. Turtshynov on antanut parlamentille aikaa tiistaihin asti uuden kansallisen yhtenäisyyden hallituksen muodostamiseksi.

Virkaatekevä sisäministeri Arsen Avakov vakuutti parlamentille, että väkivaltaisuudet tutkitaan ja syylliset joutuvat vastuuseen. Potkut saaneesta valtakunnansyyttäjästä Viktor Pshonkasta on annettu pidätysmääräys.

Eilen erotetun presidentin Viktor Janukovitshin olinpaikasta ei edelleenkään ole varmaa tietoa. Hänen arvellaan olevan edelleen Itä-Ukrainassa, joka on hänen perinteistä kannatusaluettaan.


 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.