Mainos

OM: Mieskiintiöt tasa-arvolain vastaisia

Opetusministeriössä suhtaudutaan torjuvasti eduskunnan sivistysvaliokunnan toivomiin opettajankoulutuksen mieskiintiöihin.

Johtaja Kirsi Lindroos ministeriön yleissivistävän koulutuksen yksiköstä sanoo, että kiintiöitä pidetään jopa tasa-arvolain vastaisina. Toimistopäällikkö Anne Paasikoski tasa-arvovaltuutetun toimistosta arvioi, että kiintiöt olisivat ainakin lain hengen vastaisia.

Hän pitää tavoitetta eli miesopettajien lisäämistä kyllä oikeana, mutta keinoa outona. Kiintiöiden sijasta tulisi miettiä sisäänpääsyvaatimusten tarkastamista niin, että koulutukseen saataisiin riittävästi miehiä. Paasikosken mukaan tasa-arvolakia ei tähän mennessä kuitenkaan ole jouduttu tulkitsemaan siltä kannalta, ovatko sukupuolikiintiöt varsinaisesti syrjintää.

Kiintiöiden oikeutusta pitäisi etsiä lähinnä perustuslaista. Tällöin harkittaisiin, voiko miesopettajien saatavuutta pitää samankaltaisena tasa-arvokysymyksenä kuin ruotsinkielisten virkamiesten saatavuutta. Ruotsinkieliseen koulutukseen yliopistoissa on omat kiintiönsä. Sivistysvaliokunta hyväksyi viime viikolla täpärästi kiintiöitä puoltavan kannanoton, koska opettajakunnan katsotaan muuten naisistuvan liikaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.