Mainos

Olympiavoittoja ja huippupurjehdusta – tällaisia olivat kopteriturmassa kuolleet urheilijat

Argentiinan pohjoisosissa tapahtuneessa helikopterionnettomuudessa menehtyi kymmenen ihmistä. Heidän joukossaan kolme ranskalaista huippu-urheilijaa.

Menestynein traagisen lennon uhreista oli vuonna 1989 syntynyt huippu-uimari Camille Muffat.

Ranskalaisen Muffatin palkintokaappiin ehti kertyä eri uintimatkoilta kuusi arvokisakultaa. Kirkkaimpana Lontoon 400 metrin vapaauintikulta. Samoista kisoista oli kotiinviemisiksi myös hopea ja pronssi. Himmeämpiä mitaleja eri kisoista löytyy kahmalokaupalla.

Muffat hämmästytti urheilumaailmaa viime vuonna, vain 24-vuotiaana, kertomalla lopettavansa uransa.

– Ehkä tämä on virhe, mutta en usko, että kadun tätä, Muffat sanoi L´Equipe-lehdelle.

Nuori uimari kertoi samalla pohtineensa lopettamispäätöstä pitkään.

Urheilulehti L´Equipe kertoi vuosi sitten, että Muffatin ja hänen pitkäaikaisen valmentajansa välillä olisi tapahtunut jotain, joka kypsytti lopettamispäätöksen.

– En ole vihainen kellekään, Muffat sanoi lehden haastattelussa.

Muffat oli Ranskassa vuoden naisurheilija 2012.

Camille muffat aloitti uintiharrastuksen tosissaan seitsemänvuotiaana.

Muffat kertoi joitain vuosia sitten Le Monde-lehdelle, että altaan ulkopuolella hän pitää kissansa ja koiransa kanssa leikkimisestä, palapeleistä ja ystävien sekä perheen kanssa oleilusta.

Toinen menehtyneistä olympiamitalisteista on nyrkkeilijä Alexis Vastine.

Vuonna 1986 syntynyt Alexis Vastine voitti Pekingin olympialaisissa pronssia vuonna 2008.

Ottelussa finaaliin pääsystä Vastine hävisi tulevalle olympiavoittajalle Dominikaanisen tasavallan Manuel Felix Diazille. Ottelu jää nyrkkeilyhistoriaan myös tuomaritoiminnastaan. Vastine johti vielä ennen viimeistä erää, mutta Diaz ottelu tiukasti. Vastine myös menetti pisteitä saadessaan tuomarilta kaksi varoitusta.

Alexis syntyi nyrkkeilijäperheeseen. Hänen isänsä on valmentaja Normandian seudulla. 178-senttinen ja 64-kiloinen Alexis opiskeli liikunnanohjaajaksi. 

Purjehdusmaailma menetti kahden kopterin törmäyksessä vuonna 1957 syntyneen Florence Arthaudin. Hän oli yksi maailman arvostetuimmista purjehtijoista. Arthaudin aktiiviura kesti lähes kolme vuosikymmentä. Alkaen vuodesta 1978.

Arthaud ylitti ensimmäisen kerran Atlantin 18-vuotiaana.

Nainen joutui vuonna 1974 vakavaan auto-onnettomuuteen. Hän vietti sairaalassa useita kuukausia. Kaiken kaikkiaan kuntoutuminen vei pari vuotta.

Arthaud osallistui urallaan useisiin merkittäviin purjehduskilpailuihin. Hän purjehti mm. kolmirunkoisilla trimaraani-veneillä.

Arthaud on tehnyt paljon muutakin kuin purjehtinut. Hän mm. levytti vuonna 1989 kappaleen Flo Pierre Bacheletin kanssa. Hän julkaisi vuonna 2009 elämänkerran nimeltä Un vent de liberté.

Florence Arthaudilla on yksi tytär ammattipurjehtija Loic Lingoisin kanssa.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.