Olympiavoittaja juhli naisten MM-mäkihypyssä – suomalaisille pettymys

Julia Kykkänen sijoittui MM-kisojen naisten mäkihypyn normaalimäessä sijalle 23.

Kykkänen hyppäsi ensimmäisellään 85 metriä ja oli sijalla 21, mutta toinen hyppy kantoi vain 81,5 metriä ja sijoitus putosi pari pykälää.

– Eihän siitä mikään hääppönen fiilis jäänyt. Se on nyt hypätty ja se on siinä, Kykkänen sanoi Ylen haastattelussa.

Kilpailun voitti Saksan Carina Vogt, joka hyppäsi 91,5 ja 92 metrin siivut. Vogt voitti vuosi sitten olympiakullan, mutta maailmanmestaruus on hänelle uran ensimmäinen.

Toiseksi ponkaisi toisellaan kisan pisimmän, 93-metrisen, ponkaissut Japanin Yuki Ito. Maailmancupia johtava Itävallan Daniela Iraschko-Stolz johti avauskierroksen jälkeen, mutta hän putosi pronssille. Naismäkihypyn tähti Sara Takanashi jätettiin kisassa neljänneksi.

Susanna Forsströmin kisa jäi yhden kierroksen pituiseksi. Hän hyppäsi 71,5 metriä ja oli kisan viimeinen eli 40:s. Suomen naiset osallistuvat myös sekajoukkuekilpailuun. Suomella ei ole ollut aiemmin joukkuetta sekakisassa.