Olympiasoihtu matkasi ongelmitta Hongkongissa

Olympiasoihdun matka Hongkongissa on sujunut ongelmitta. Kymmenettuhannet ihmiset seurasivat hurraten soihdun kahdeksantuntista kulkua.

Matkan varrella oli myös pieniä mielenosoittajaryhmiä. Mielenosoittajien hillitsemiseksi ei tarvittu kuitenkaan poliiseja, jotka päinvastoin joutuivat suojelemaan heitä väkijoukon vihalta.

Suuttuneet ihmiset ryhtyivät pahoinpitelemään miestä, joka heilutti reitin varrella Kiinan hallituksen ja dalai-laman vuoropuhelua vaativaa kylttiä. Häntä haukuttiin myös "isänmaan petturiksi" ja "henkisesti sairaaksi".

Hongkongiin oli saapunut soihdun kulkupäiväksi myös amerikkalainen näyttelijä Mia Farrow, joka vaati Kiinalta toimia väkivaltaisuuksien lopettamiseksi Darfurin alueella Sudanissa. Kiinalla on läheiset suhteet Sudanin hallitukseen.

Hongkong siirtyi Britannian alaisuudesta Kiinan erityishallintoalueeksi 1997, ja Hongkongin asukkailla on edelleen laajemmat kansalaisoikeudet kuin muilla kiinalaisilla.

Olympiasoihtu siirtyy huomenna Macaoon, mistä se lennätetään Manner-Kiinaan. Kiinassa soihtu kulkee eri puolilla maata - myös Tiibetissä - ennen kuin se saapuu Pekingin olympiakisojen avajaisiin 8. elokuuta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat