Mainos

Olympialaisten soihtuviesti sittenkin Tiibetiin

Pekingin olympialaisten soihtuviesti poikkeaa yhdeksi päiväksi Tiibetiin.

Kiinan olympialaisten järjestelykomitean BOCOG:n edustajan mukaan viestiä viedään Tiibetin pääkaupungissa Lhasassa lauantaina.

Soihtu on parhaillaan matkalla Xinjiangissa, muslimienemmistöisellä alueella Luoteis-Kiinassa. Xinjiangia ja Tiibetiä on ennakkoon pidetty soihtuviestin arimpina kohteina Kiinassa.

Olympiasoihtu matkaa Tiibetissä vain päivän

Aiemmin soihtuviestin oli määrä kulkea Tiibetissä kolmen päivän ajan, mutta nyt soihtua kuljetetaan Tiibetissä vain yksi päivä.

Päätös matkan lyhentämisestä tehtiin viimekuisen tuhoisan maanjäristyksen jälkeen.

- Sichuanin maakunnassa 12. toukokuuta sattuneen maanjäristyksen jälkeen Pekingin olympialaisten järjestelytoimikunta on joutunut muuttamaan soihtuviestin kotimaisia etappeja, toimikunta sanoo internetsivuillaan olevassa tiedotteessa. -

Sichuanin maakunnassa sattuneessa järistyksessä sai surmansa noin 70 000 ihmistä.

BOCOG:n mukaan 50 toimittajan annetaan seurata viestin kulkua Lhasassa, joka on ollut suljettuna lehtimiehiltä ja turisteilta kolme kuukautta. Kiinan armeija tukahdutti tuolloin verisesti munkkien mielenosoituksen Tiibetissä.

Kiina syyttää muslimiseparatisteja Xinjiangissa terroristi-iskujen suunnittelemisesta olympialaisia vastaan. Myös tiibetiläisiä syytetään pyrkimyksistä tärvellä olympialaisia.

Kiinan ulkopuolella olympiasoihtu on kerännyt lukuisia kertoja ympärilleen mielenosoittajia. Monet heistä vastustivat Kiinan Tiibet-politiikkaa.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.