Mainos

Olympialaisista ei tullutkaan piristysruisketta: Lippuja myymättä, hotellit alessa

Kahden viikon päästä alkavista Lontoon olympialaisista ei ole tullut toivottua piristysruisketta Britannian hiipuneelle taloudelle.

Olympialaisista uhkaa tulla kalleimmat koskaan, sillä kustannukset ovat moninkertaistuneet alkuperäisestä arviosta.

Samaan aikaan hotellihuoneiden hintoja on jouduttu laskemaan ja olympialaislippuja on myymättä vielä kymmeniätuhansia. Toiveet turistiryntäyksestä ja taloudellisesta buumista näyttävät valuneen hukkaan.

– Ne, jotka uskoivat buumiin ja miljooniin turisteihin, tulevat pettymään. Näyttää siltä, että meillä tulee olemaan saman verran ulkomaisia vierailijoita kuin joka vuosi, European Tour Operatorsin johtaja Tom Jenkins arvelee.

Ongelmana on se, että olympialaiset pelottavat tavalliset turistit tiehensä

– Emme tule näkemään läheskään tavallista määrää normaaleja turisteja olympialaisten aikana, Jenkins sanoo.

Taloudellisesti huono merkki on myös se, että olympialaistuotteita saa jo nyt puoleen hintaan. Vastuullisten on yhä vaikeampi vakuuttaa, että olympialaiset eivät ole vain menoerä taantumassa rypevälle Britannialle.

– Vaikka siitä tulee miellyttävä tapahtuma ja se nostaa kansakunnan tunnelmaa, luulen että vaikutus kansantuotteeseen tulee olemaan negatiivinen ainakin vuoden loppuun saakka, pääkonsultti Matt Piner Conluminosta arvioi.

Tästä kaikesta hyötyy kuitenkin olympiaturisti: lippuja on vielä jäljellä, hotelleissa on tilaa ja moni uskoo, etteivät pelätyt olympiaruuhkat toteudu.

(MTV3)

Katso Pasi Myöhäsen juttu Lontoosta (Kymmenen uutiset 12.7.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.