Olympia-Pekingissä puolet autoista ajokieltoon

Peking aikoo asettaa puolet kaupungin ajoneuvoista käyttökieltoon olympialaisten ajaksi. Parittomasti ja parillisesti rekisterinumeroidut kulkuvälineet päästetään liikenteeseen vuoropäivinä. Taksit, linja-autot ja hätäajoneuvot eivät kuulu rajoitettujen kulkuvälineiden joukkoon.

Olympialaiset alkavat 8. elokuuta ja päättyvät saman kuun 24. päivä. Ajoneuvorajoitukset astuvat voimaan heinäkuun 20. päivä ja kestävät kaksi kuukautta. Paralympialaiset käydään Pekingissä 6.-17. syyskuuta.

Vuosi sitten neljänä päivänä testattu samanlainen suunnitelma estää myös useimpien ajoneuvojen saapumisen Pekingiin kaupungin ulkopuolelta. Olympialaisten aikana Pekingissä on käytössä 265 kilometriä maantietä, jota vain kisaluvan omaavat kulkuneuvot saavat käyttää. Lisäksi suurin osa kaupungin rakennustöistä keskeytyy kisojen ajaksi ja jopa maalaustyöt kielletään.

Pekingin huono ilmanlaatu on ollut puheenaiheena siitä lähtien, kun kaupungille myönnettiin kisaisännyys. Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Jacques Rogge on ilmoittanut, että ulkotiloissa yli tunnin kestävät lajit keskeytetään, mikäli ilmanlaatu on huono.

(MTV3-STT-AP)

Lue myös:

    Uusimmat