Mainos

Olvi valtasi markkinoita Virossa

Panimokonsernin viime vuoden tulosta paransi etenkin liikevoiton selvä kasvu Virossa. Myös Suomessa Olvin myyntiluvut nousivat markkinakasvua nopeammin.

Iisalmelaisen panimokonsernin Olvin tulos koheni viime vuonna. Yhtiö tahkosi liikevoittoa etenkin Virossa.

Koko Olvi-konsernin tulos ennen veroja nousi 11,2 miljoonaan euroon toissavuotisesta 7,3 miljoonasta. Liikevaihtoa Suomessa ja Baltiassa toimiva konserni kerrytti 150 miljoonaa, mikä oli 20 miljoonaa toissavuotista enemmän. Liikevoiton isoin siivu tuli Virosta, missä Olvilla on tytäryhtiö A. Le Coq Tartu Ulletehas. Viron toimintojen liikevoitto ylitti konsernin Suomen liikevoiton selvästi, vaikka liikevaihto oli Suomessa isompi.

Kotimaassa Olvin myynti eteni markkinakasvua kovempaa tahtia ja ylitti 100 miljoonaa litraa. Etenkin yhtiön virvoitusjuomat ja siiderit vahvistivat asemiaan, mutta olutpuolta rasitti kova hintakilpailu.

Olvissa uskotaan, että oluen hintakilpailu laantunee tänä vuonna, mutta hintataso pysynee silti yhä alhaisena. Yhtiö arvioi, että liikevoitto voi tänä vuonna parantua hieman, jos kustannustehokkuus kasvaa kotimaassa odotetusti ja markkina-asema Baltiassa vahvistuu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.