Mainos

Olvi haluaa investoida Venäjälle

Iisalmelainen juomayhtiö Olvi etsii Venäjältä investointikohdetta. Yhtiöllä on kiikarissa erilaisia vaihtoehtoja, joita parhaillaan tutkitaan.

-Meille esitellään mielenkiintoisia asioita, joita tutkitaan ja mietitään. Mitään konkreettista ei kuitenkaan ole tapahtunut, toimitusjohtaja Markku Rönkkö kertoi uutistoimisto Startelille.

Tänään Olvi keräsi mahdollisesti varoja yritysostoon. Se ilmoitti myyneensä Olvin virolaisten tytäryhtiöiden emosta A. Le Coqista viidenneksen Baltic Investment Fundille. Toimitusjohtaja Rönkön mukaan kauppahinta oli suuruusluokaltaan myös viidennes siitä hinnasta, jolla Olvi syksyllä hankki yhtiöt omistukseensa. Tämä merkitsee, että Baltic sai siivun noin kymmenellä miljoonalla markalla, sillä virolaisyhtiöt siirtyivät Olville lokakuussa 52 miljoonalla markalla.

Olvi on parhaillaan saneeraamassa yhtiöitä. Keväällä se uskoi selviävänsä 40 miljoonan markan investoinneilla, mutta nyt arviota on nostettu 50 miljoonaan. Rönkön mukaan he haluavat Balticilta eritoten osaamista Baltian alueen markkinoilta. Sijoitusrahasto jakaa myös uuteen markkinaan etabloitumisen riskiä. tjm 16:45

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.