Mainos

Oluen sunnuntaikauppaa pohditaan

Sosiaali- ja terveysministeriö olisi valmis kiristämään alkoholin myyntiaikoja. Ministeriön Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen osaston johtaja Kari Paaso esittää Länsi-Savo -lehdessä, että keskioluen myynti sunnuntaisin lopetettaisiin kokonaan.

Kauppojen aukiolon vapauttamisen myötä on keskusteltu siitä, pitäisikö myös Alkojen olla auki sunnuntaisin. Lehden mukaan asiaa ei ole kuitenkaan edes harkittu ministeriössä.

Paaso perustelee ajatuksen tyrmäämistä sillä, että alkoholin saatavuuden helpottaminen lisää yleensä myös sen kulutusta.

- Jos Alkot olisivat sunnuntaisin auki, suomalaiset ostaisivat viinapullon sen perinteisen mäyräkoiran lisäksi, hän sanoo lehden haastattelussa. Paason mukaan järkevämpi ehdotus olisikin kieltää myös oluen sunnuntaimyynti.

Ohrapirtelön saa sunnuntainakin

Keskioluen myynti sunnuntaisin ei silti ole vaakalaudalla. Sosiaali- ja terveysministeriö ei suunnittele mietojen alkoholijuomien sunnuntaimyynnin kieltämistä.

Johtaja Kari Paaso ministeriöstä korostaa, ettei hän kertonut ministeriön suunnitelmista, vaan vastasi yleisellä tasolla ja esimerkin avulla kysymykseen, joka oli hänelle esitetty.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.