Mainos

Oluen myynnissä historian pahin romahdus Saksassa

Saksan talouden perusteet vapisivat tiistaina kun kävi ilmi, että oluen myynti on romahtanut pahemmin kuin koskaan historian aikana.

Olutta meni tammi-maaliskuussa kaupaksi 9,1 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana, mikä on suurin neljännesvuosipudotus siitä lähtien kun oluen kulutusta alettiin tilastoida vuonna 1950.

Panimot eivät kuitenkaan syyttäneet Saksan heikkoja yleisiä talousnäkymiä vaan liittokansleri Gerhard Schröderin hallituksen ympäristöpolitiikkaa.

Tammikuun alussa astui voimaan hallituksen määräys, jonka mukaan oluttölkkien hintaan pitää lisätä 25 sentin pantti kierrätyksen edistämiseksi. Panimoiden mukaan järjestelmä on kuluttajille liian vaikea, sillä heidän pitää palauttaa tyhjät tölkkinsä ostopaikkaan saadakseen pantin takaisin.

Yleinen palautusjärjestelmä on määrä ottaa käyttöön myöhemmin tänä vuonna, mutta panimot epäilevät kuluttajien olutjanon jäävän siitä huolimatta aiempaa pienemmäksi.

Saksa on maailman kolmanneksi suurin oluen tuottaja. Saksalaisoluiden vienti vetää edelleen, sillä tammi-maaliskuussa vienti muihin EU-maihin kasvoi 1,7 prosenttia ja EU:n ulkopuolelle peräti 7,2 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.