Mainos

Oluen hintaan korotuspaineita

Vuoden vaihteessa voimaan astunut monipakkauksien tarjoushintakielto on laskenut yksittäin myytävän olutpullon hintaa. Peruspalveluministeri Paula Risikko on huolissaan kehityksestä.

Peruspalveluministeri Paula Risikko haluaa nostaa päivittäistavarakaupassa myytävän keskioluen hinnan samalle tasolle kuin Alkossa. Risikon mukaan oluen veroa voidaan korottaa nopeasti uudelleen, jos olutpullon hinta ei asetu sosiaali- ja terveysministeriön toivomalle tasolle.

Ministeri perustelee, että Alkossa oluen hinta määräytyy laskukaavan mukaan, johon ei oluen hintakilpailu vaikuta. Risikon mukaan Alkon laskema hinta oluelle on siis alkoholipoliittisesti oikea.

Tällä hetkellä keskiolutpullon saa kaupasta jopa 50 senttiä halvemmalla kuin Alkosta. Kauppalehden haastattelema Risikko muistuttaa, että monipakkauksissa myytävä pullo ei saa olla halvempi kuin yksittäin myytävä.

Veronkorotuksen tarkoituksena on kokonaiskulutuksen lasku. Peruspalveluministeri uskoo, että kesällä on oikea hetki arvioida korotetaanko oluen veroa vielä tänä vuonna uudelleen.

"Tilanne väliaikainen"

Päivittäistavarakaupan yhdistyksen mukaan yksittäisten olutpullojen hinnan lasku on vain väliaikainen ilmiö. Se aiheutui, kun myynnissä olleet pullot hinnoiteltiin vuodenvaihteessa tarjouksessa olleiden monipakkausten hintojen perusteella.

- Uskon hinnoittelun muuttuvan uusien myyntierien ehtiessä kauppoihin, korostaa Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Osmo Laine.

Laine arvioi keskioluen jäävän silti ruokakaupoissa Alkoa halvemmaksi. Hän perusteli arviota sillä, että kauppojen toimitusketjut ovat tehokkaampia kuin Alkon.

-Hinnoissa tulee luonnollisesti olemaan myymäläkohtaisia eroja, sillä hinnoittelu on kuitenkin vapaata, lisäsi Laine.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.