Mainos

Oluen EU-tuontimäärä kaksinkertaistui

Uusi vuosi toi mukanaan ilouutisia oluen ystäville, sillä Suomeen voi tuoda nyt EU-maista veroitta tuplasti enemmän olutta kuin aiemmin. Oluen tuontimäärä kaksinkertaistui 32 litrasta 64 litraan. Muilta osin alkoholijuomien tuontioikeus pysyi ennallaan.

Tieto oluen tuontimäärän kaksinkertaistamisesta ei ollut vielä tänään ennättänyt laivamatkustajille.

- Ei oo ollu tietoa. Ei oo tullu luettuu mistään eikä oikeen informoitukaan, sanoo laivamatkustaja Jukka Ostermaa.

Kaksinkertaisen määrän kantaminen saattaa tuottaa jo päänvaivaa.

- No tämä entinen määräkin on jo liikaa kantaa tai hinata mukana. Ei se ole niin taloudellisesti kannattavaa, tuumii Eino Paavilainen.

Olutta voi tuoda nyt EU-maasta Suomeen 64 litraa, 8 laatikollista, entisen 32 litran, 4 boxin sijaan. Väkeviä viinoja saa edelleen rahdata vain litran, kuohuviinejä kolme ja viinejä viisi litraa. Mutta enemmänkin voi tuoda, jos EU:n ulkopuolelta saapuva henkilö pystyy osoittamaan luotettavasti esimerkiksi ostoskuiteilla, että alkoholi on hankittu toisesta EU-maasta verollisena. Niinpä matkustaja voi tuoda veroitta Suomeen kaikkiaan 80 litraa eli 10 laatikollista olutta. Eli 64 litraa esimerkiksi Saksasta ostamaansa verollista olutta, jonka lisäksi vielä 16 litraa olutta, joka on ostettu Suomeen palatessa esimerkiksi Virosta tai Viron liikenteessä olevalta alukselta.

- Eihän kukaan jaksa sellaista määrää tuoda. Niin kova jano ei oo kellään, sanoo Sirpa Seine.

Ja ensi vuonna tuomisoikeudet muuttuvat jälleen. Tällöin toisesta EU-maasta voi tuoda 110 litraa olutta, 10 litraa väkeviä, 20 litraa kuohuviinejä ja 90 litraa viinejä. Viinaralli vilkastuu entisestään, kun Virosta tulee vajaan parin vuoden kuluttua EU:n jäsen.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 02.01.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.