Mainos

Olmert uskoo palestiinalaisten hätätilahallitukseen

Olmert kertoi Israelin tunnustavan uuden hallituksen. Olmertin mielestä tilanne palestiinalaisalueilla on selkiytynyt, ja se hyödyttää palestiinalaisia.

Israelin pääministeri Ehud Olmert on ilmaissut tyytyväisyyteensä uuteen palestiinalaishallitukseen, jonka on määrä vannoa virkavala tänään. Olmert sanoi toimittajille, että hallitus, joka ei ole Hamasin johtama, on rauhankumppani. Olmert kertoi Israelin tunnustavan uuden hallituksen.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas nimitti uuden hätätilahallituksen pääministeriksi Salam Fajjadin. Uudessa hallituksessa on kaikkiaan yksitoista ministeriä, joista kukaan ei kuulu radikaaliin Hamas-järjestöön.

Olmertin mukaan nykyinen tilanne avaa mahdollisuuden, jollaista ei ole ollut pitkään aikaan. Hänen mielestään tilanne palestiinalaisalueilla on selkiytynyt, ja se hyödyttää palestiinalaisia.

Palestiinalaisten jakautuminen on syventynyt viime päivinä. Rajuissa taisteluissa Hamas otti haltuunsa Gazan kaistan, kun taas Abbasin johtama Fatah pitää hallussaan Länsirantaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.