Mainos

Olmert määräsi Israelin armeijan hyökkäysvalmiuteen

Olmert määräsi armeijan valmiuteen palestiinalaisten iskettyä armeijan asemapaikkaan Gazassa ja siepattua israelilaissotilaan.

Israelin pääministeri Ehud Olmert kertoo määränneensä armeijan komentajat valmistautumaan suurhyökkäystä varten. Määräys annettiin sen jälkeen, kun palestiinalaiset olivat iskeneet armeijan asemapaikkaan Gazassa ja siepanneet israelilaissotilaan.

Israel siirsi jo eilen tapahtuneen palestiinalaisiskun jälkeen joukkojaan Gazan vastaiselle rajalle. Olmert sanoo pitävänsä palestiinalaisten itsehallintoa syyllisenä iskuun.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas on tuominnut välikohtauksen ja äärijärjestö Hamasin johtama palestiinalaishallitus on vaatinut sotilaan vapauttamista.

Israel vannoi jo aiemmin saavansa vapaaksi palestiinalaisten sieppaaman sotilaan. Israelin radion mukaan vapauttamisesta neuvottelee egyptiläinen neuvottelukunta.

Egyptiläiset ovat nähneet kaapatun sotilaan, joka haavoittui välikohtauksessa. Iskussa kuoli kaksi israelilaissotilasta ja kaksi palestiinalaista hyökkääjää.

Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 1994, kun palestiinalaistaistelijat ovat siepanneet israelilaissotilaan.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.