Mainos

Olmert: Iran uhka Israelin olemassaololle

Iran pystynee tuottamaan ydinaseeseen vaadittavan rikastetun uraanimäärän vuoteen 2010 mennessä. Israelilla itsellään on arvioiden mukaan jo nyt mittava ydinase-arsenaali.

Iran on uhka Israelin olemassaololle, sanoi Israelin pääministeri Ehud Olmert puhuessaan Yhdysvaltain kongressissa. Olmert vaati ripeitä kansainvälisiä toimia Iranin ydinohjelman pysäyttämiseksi.

- Se on uhka koko meidän olemassaolollemme. Uhka johon emme voi suostua. Mutta se ei ole uhka vain Israelille, vaan kaikille niille jotka pyrkivät vakauteen Lähi-idässä ja koko maailman hyvinvointiin, Olmert sanoi.

Jos maailma ei ota vakavasti Iranin sotaisia lausuntoja, "joudumme myöhemmin ottamaan vakavasti sen ydinhyökkäyksen", sanoi Olmert, joka on virallisella vierailulla Yhdysvalloissa. - Historia tuomitsee sukupolvemme sen perusteella, mihin toimiin nyt ryhdymme, pääministeri sanoi.

Lontoossa päämajaansa pitävä Kansainvälinen strategian tutkimuslaitos (IISS) arvioi tänään, että Iran pystyisi tuottamaan vuoteen 2010 mennessä ydinaseeseen tarvittavat 20-25 kiloa pitkälle rikastettua uraania. Julkisuudessa olleet arviot vuodesta 2009 tai jopa vuodesta 2008 ovat IISS:n mukaan "virhemarginaalin rajoissa tuntemattomien tekijöiden suurta määrää ajatellen".

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.