Mainos

Ollila: Sailaksen ehdotukset hyviä

Nokian pääjohtaja Jorma Ollila pitää valtiosihteeri Raimo Sailaksen työryhmän ehdotuksia hyvänä pohjana tulevan hallituksen työlle. Erityisesti veronalennusaikeet saavat häneltä kiitosta.

Ollila mainitsi TV1:n Lauantaiseuran haastattelussa, että uudella hallituksella pitäisi olla hyvät edellytykset toimia. Tällä hän viittasi kahden suuren puolueen menestykseen; niillä on kokemusta siitä, miten tämä yhteiskunta toimii, niillä on hyvät yhteydet kannattajajoukkoihin ja hyvä traditio ja varmasti hyvä johtokin.

-Sailaksen työryhmä tarjoaa hyvän pohjan, koska se edustaa sitä hyvää talouspolitiikan traditioita, jota meillä on noudatettu vuodesta 1993 alkaen, hän kiitti.

Ollilan mielestä Sailaksen työryhmän perusajatus on erittäin hyvin mietitty. Siinä lähdetään hänen mielestään tilanteesta, jossa todetaan, että hyvinvoinnin jakamista ei pystytä pitämään yllä, mikäli ei pidetä huolta rahoituspohjasta siten, että yhä suurempi osa väestöstä työllistyy.

Sailaksen paperissa on Ollilan mielestä konkreettisesti nähty se, miten kannustamalla eli antamalla porkkanaa voi syntyä dynamiikkaa ja toimeliaisuutta. Hän arveli, että jos työryhmän ehdotuksia ei pääosin pystytä toteuttamaan tai haluta toteuttaa, niin muutaman vuoden kuluttua hyvän porkkanan sijasta on tarjolla vain keppiä.

Ollila on moneen otteeseen korostanut veronalennusten tarvetta. Hän luonnollisesti kannatti työryhmän ehdotusta alentaa tuloveroa neljä prosenttiyksikköä kaikissa tuloluokissa. Hän korosti kaikki ne kokemukset veronalennuksista maissa, jotka ovat sellaisessa tilanteessa kuin Suomi nyt, viittaavat siihen, että veronalennuksella osana kokonaispakettia on merkittävä vaikutus.

Transatlanttiset suhteet tärkeitä taloudelle


Ollila on huolissaan Irakin sodan vaikutuksista myös kansainväliseen talouteen. Hän sanoi olevan ongelmallista, että Yhdysvaltojen ja Britannian suhteet Manner-Eurooppaan ovat erittäin huonot.

Huonoilla suhteilla on Ollilan mukaan ollut yleensä vaikutuksia talouteen. Hän mainitsi, että taloudessa ei ole enää avointa ilmapiiriä. Tilanne on hänen mukaansa nyt erityisen hankala.

Ollila muistutti, että transatlanttiset ovat tärkeitä taloudelle, myös Suomen elinkeinoelämälle ja sitä kautta myös palkansaajien kukkarolle.

Ollila siirtyy syrjään 2006?

Haastattelussa käsiteltiin myös Ollilan persoonaa. Siinä tuotiin esiin mm. hänen aktiivikautensa ylioppilaspolitiikassa ja keskustan nuorisoliikkeessä.

Veri veti kuitenkin Ollilan yrityselämään. Vuonna 1992 Ollila nimitettiin vain 41-vuotiaana Nokian johtoon. Hän myönsi, että Nokian kokoisen yhtiön johtoon olisi varmasti tarvittu enemmän kokemusta kuin hänellä oli. Hän luonnehti tehtävää aikaisessa vaiheessa tulleeksi haasteeksi.

Ollila on sopinut toimivansa Nokian johdossa vuoden 2006 kesään saakka. Hän antoi haastattelussa selvästi ymmärtää, että tuolloin hän siirtyy pois pääjohtajan tehtävästä. - Eiköhän se riitä, hän huomautti ja viittasi tuolloin 14-vuotiseen kauteensa Nokia johdossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.