Mainos

Ollila: Pohjoismainen malli on kapitalismin tulevaisuus

Nokian ja ja Royal Dutch Shellin hallitusten puheenjohtaja Jorma Ollila ottaa Financial Timesin haastattelussa rajusti kantaa Pohjoismaisen talousmallin puolesta.

Ollila sanoo, että että taantuman ja laman vaivaamat maat voisivat ottaa oppia tavasta, jolla pohjoismaissa noustiin 1990-luvun talouskriisistä.

Ollilan mukaan nyt on jollain tavalla ratkaistava ongelmia, joissa pohjoismainen malli on toiminut hyvin. Pohjoismaisella mallilla on hyvä mahdollisuus olla hänen mielestään tulevaisuudessa paras järjestelmä talouden ylläpitoon.

Ollila: Ei pelkästään osakkeita

Ollila kritisoi haastattelussa joidenkin yritysjohtajien tapaa keskittyä pelkästään osakkeen markkina-arvon kasvattamiseen. Hän haluaisi yhtiöiden myös keskittyvän sidosryhmiensä hyvinvointiin.

Ollilan mukaan tällä hetkellä on olemassa suuri vaara, että maailmantalous vajoaa lamaan. Vaara on suuri varsinkin, jos poliitikot eivät onnistu vastustamaan protektionismia eli kotimaisten tuottajien suojelemista ulkoa tulevilta paineilta. Ollila arvioi Financial Timesin haastattelussa, että pitkän ja syvän laman uhka on todellinen, mutta laman todennäköisyys on yhä alle 50 prosenttia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.