Mainos

Ollila luopuu puoluesihteerin paikasta

Kansanedustaja Heikki A. Ollila jättää kokoomuksen puoluesihteerin tehtävän kesäkuun puoluekokouksessa.

Ollila sanoo Turun Sanomien ja Aamulehden haastattelussa, että kokoomuksessa on nyt sukupolven vaihdoksen aika. Päätöksensä Ollila kertoo kypsyneen jo jonkin aikaa. Uuden valittavan puoluesihteerin työnkuvassa pitäisi Ollilan mukaan painottaa kenttätyön merkitystä.

-Tässä tilanteessa, kun kokoomuksella ei ole ministereitä kenttää kiertämässä, painottuu puoluesihteerin rooli siihen suuntaan. Pitäisin järkevänä, että seuraajani valittaisiin eduskuntaryhmän ulkopuolelta, hän sanoo.

Toistaiseksi puoluesihteerin paikan tavoittelijaksi on ilmoittautunut ainoastaan kansanedustaja Pertti Hemmilä. Mahdollista on, että lopullisesti ehdokkaiden nimet selviävät vasta puheenjohtajan valinnan jälkeen.

Itälä: En valitse suosikkiehdokasta

Kokoomuksen eroava puheenjohtaja Ville Itälä kiistää väitteet, että hän olisi kokoomuksen puheenjohtajakisassa Jyrki Kataisen kannattaja.

Itälä sanoo pitävänsä rehtiä kisaa tärkeimpänä eikä tule missään vaiheessa ilmaisemaan tukeaan kenelläkään puheenjohtajaehdokkaista.

Arvio Itälän ja puoluesihteeri Heikki A. Ollilan tuesta Kataiselle esitettiin lauantaina Turun Sanomien ja Aamulehden haastattelussa, jossa Ollila kertoi luopuvansa puoluesihteerin tehtävästä.

Kokoomus valitsee uuden puheenjohtajan ja puoluesihteerin puoluekokouksessaan Seinäjoella kahden viikon kuluttua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.