Mainos

Ollila haluaisi seuraajan Nokian sisältä

Nokian keulamies vakuuttaa, että hän ei aio jäädä eläkkeelle, kun nykyinen työsopimus päättyy ensi vuonna. Samoin Jorma Ollila tyrmää puheet yhtiön siirtymisestä pois Suomesta.

Nokian pääjohtaja Jorma Ollila on sitä mieltä, että hänen seuraajansa täytyy tulla yhtiön sisältä.

- Siitä tulee sisäinen ratkaisu. On tärkeätä tuntea Nokia selviytyäkseen tehtävästä, Ollila toteaa Ruotsin uutistoimiston TT:n haastattelussa.

Ollilan nykyinen työsopimus päättyy ensi vuoden jälkipuoliskolla. Ollila kertoi, että asiaa aletaan käsitellä yhtiössä tämän vuoden lopulla. Hän vakuutti kuitenkin ettei aio jäädä eläkkeelle.

Nokian johdossa kävi viime vuoden lopulla kuhina, kun muutama pitkään yhtiötä palvellut johtaja ilmoitti erostaan. Lähtijöitä olivat mm. Koneelle siirtynyt Matti Alahuhta ja verkkoryhmän johdosta eronnut Sari Baldauf. Tilalle tuli johtajia etupäässä ulkomailta.

Nokian keulamies tyrmäsi haastattelussa täysin ajatuksen siitä, että yhtiö siirtyisi pois Suomesta. Tärkeätä on jatkuvuus ja suomalainen kulttuuri, jotka ajavat Nokiaa eteenpäin. Pääkonttorimme pysyy Suomessa, Ollila vakuutti.

Ollila sanoi Nokian tavoitteena olevan tänä vuonna nostaa yhtiön markkinaosuutta matkapuhelinmyynnissä nykyisestä 32-33 prosentista. 40 prosentin markkinaosuus pysyy lopullisena maalina.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.