Mainos

Ollila: Auton paikannuslaite ei uhkaa tietoturvaa

Uuteen ajoneuvoveroehdotuksen toteuttamiseksi autoihin tarvitaan asennettavaksi laite, joka paikantaa ajettuja kilometrejä satelliitin avulla.

Työryhmää johtaneen Jorma Ollilan mukaan tietojen keräämiseen ei uskota liittyvän tietoturvariskiä.

– Tiedot ikään kuin kerätään sieltä satelliitilta siihen ajoneuvolaitteeseen, josta ne sitten menevät tämmöiseen kansalaistiliin ja siitä sitten siirretään verottajalle vain rajattu määrä tietoa viivästettynä, Ollila selvensi.

Malli korvaisi nykyisen auto- ja ajoneuvoveron.

Uudistusta kaavaillaan käyttöön vuosien 2022 ja 2025 välillä.

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) kertoi MTV Uutisille, että ehdotus tuntuu nykyistä verokäytäntöä huomattavasti oikeudenmukaisemmalta.

– Kyllä tästä mallista on rakennettavissa huomattavan paljon oikeudenmukaisempi kuin mitä tänä päivänä, jos poliittinen koneisto niin katsoo ja haluaa lähteä tekemään. Esimerkiksi paljon työkseen ajavat tai työmatkaliikenteessä paljon omaa autoa tarvitsevat, niin heidän osaltaanhan pystyy rakentamaan omanlaisensa järjestelmän suoraan tähän sisälle.

Kyllösen mukaan esitetty malli ei korvaisi mahdollisia ruuhkamaksuja, joita Ollilan työryhmä ei ole käsitellyt.

– Ruuhkamaksukysymyshän on aina alueellinen, se on aina alueen päätöksenteosta kiinni. tässä mallissa lähdetään siitä, että se on kaikkia koskettava, kaikkia oikeudenmukaisesti kohteleva malli, että edelleenkään ei ole esteitä sille, jos joku kaupunki haluaa ottaa nämä ruuhkamaksut käyttöön alueellaan, mutta se sitten vaatii yhtenäistä poliittista päätöstä sillä seudulla, missä tällaista suunnitellaan.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.