Mainos

Olli Rehn tiukassa paikassa: Euromaiden saatava nyt rivinsä suoriksi

Talouskomissaari Olli Rehn on joutunut sovittelemaan euroasioita Italian ja Suomen välillä tänään Brysselissä hetki sitten alkaneen valtionvarainministerikokouksen alla.

Rehnin mukaan on erittäin tärkeää, että euromaat saavat nyt rivinsä suoriksi niin, että markkinat rauhoittuvat ja korot laskevat. Rehn painottaa, että se on myös Suomen etujen mukaista.

Suomen pitkään jatkunut vikurointi on viimein johtanut siihen, että nyt tarvitaan jo välittäjää etelän ja pohjoisen, tarkemmin sanottuna Italian ja Suomen välillä. Suomen eriseuraisuus on ollut näkyvästi esillä koko viikon, viimeksi tämän aamun Le Figarossa, eikä se herätä markkinoissa luottamusta.

Rehnin mukaan Espanjan korkotasoon vaikuttaa EU-maiden eripuraisuus.

– Sen takia on tärkeää, että tänään euroryhmässä kyetään saamaan rivit suoraksi ja mennään vahvalla yhteisellä visiolla eteenpäin, Rehn totesi MTV3 Uutisille antamassaan haastattelussa.

Myös Italian valtionlainakorot ovat korkealla, ja pääministeri Mario Monti on moittinut kovasanaisesti Suomen linjauksia.

Suomi on jo pysyvästä vakausmekanismista päättäessään hyväksynyt mahdolliset jälkimarkkinaostot, joista se nyt kiistelee. Rehnin mukaan tästä kokouksesta on kaikkien kuitenkin lähdettävä yksimielisinä.

– On tärkeää, että kaikki jäsenvaltiot pitävät kiinni niistä. Suomi on hyötynyt merkittävästi euron tuomasta vakaudesta. On tärkeää, että kyetään rakentamaan euron perusta uudelleen, Rehn sanoi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.