Mainos

Olli Rehn nimitettiin Suomen komissaariehdokkaaksi

Suomen uusi EU-komissaari Olli Rehn uskoo voivansa tarjota eniten kilpailukyvyn, työllisyyden ja talouden alueilla. Rehn siirtyy komissioon Erkki Liikasen tilalle, joka aloittaa Suomen Pankin uutena pääjohtajana.

Olli Rehnin mukaan Eurooppaa uhkaa samankaltainen näivettymistauti kuin Suomea, jos työllisyysastetta ei saada nostettua. Lääkkeeksi Rehn tarjoaa panostusta tutkimukseen, työntekijöiden osaamiseen yrittämiseen ja työn tekemisen kannustavuuteen.

Hän toivoo komissioon myös yhteispeliä ja entistä tehokkaampaa päätöksenteon organisointia.

Valtioneuvosto on nimennyt Olli Rehnin Suomen komissaariehdokkaaksi. Päätös oli lopulta yksimielinen. Rehnin nimitys vahvistetaan vielä EU:n ministerineuvostossa, minkä jälkeen hän voi aloittaa työnsä jo ensi maanantaina.

Rehn siirtyy EU:n komissioon Erkki Liikasen tilalle, joka aloittaa ensi maanantaina Suomen Pankin uutena pääjohtajana.

SDP, joka oli viime viikolla asettanut sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreen omaksi komissaariehdokkaakseen, tuki nyt pääministeri Matti Vanhasen ehdokasta. Vanhanen oli ratkaisuun tyytyväinen.

- Tässä oli ehdokasasetteluvaihe, jossa kaikilla hallituspuolueilla ja kahdella oppositiopuolueella oli hyvät, vahvat ja pätevät ehdokkaat komission jäseneksi. Mutta tehtävään voidaan nimetä vain yksi kerrallaan, Vanhanen sanoi.

Rehn on työskennellyt viime aikoina pääministerin talouspoliittisena neuvonantajana ja vetänyt valtioneuvoston globalisaatioryhmää.

Rehnin nimitys koskee aluksi vain Romano Prodin komission jäljellä olevaa kautta. Hänet on määrä nimittää myös uuteen komissioon, joka aloittaa työnsä marraskuussa.

Salkkujako uudessa komissiossa on uuden puheenjohtajan, Jose' Manuel Durao Barroson käsissä. Rehn sanoi haluavansa keskustella hänen kanssaan ensin, mutta olevansa kiinnostunut tehtävistä, jotka liittyvät työllisyyteen, talouteen ja kilpailukykyyn. Rehn ei nimennyt mitään erityistä salkkua, jonka hän toivoisi saavansa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 07.07.2004)

Olli Rehn toivoo, että EU-maat pelaavat samaan maaliin.

(Kymmenen uutiset 07.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.