Mainos

Olli Rehn: Julkisuudessa esitetyt tiedot Rusi-muistiosta puutteellisia

Olli Rehn ilmoittaa, että julkisuudessa olleet tiedot hänen Rusin vakoilujuttua koskevasta muistiostaan ovat osin puutteellisia.

Rusin veljeksiin kohdistetut vakoiluepäilyt on selvitettävä perin pohjin, sanoo Alpo Rusin puhemiehenä toimiva professori Olli Rehn. Rehn toimitti tänään STT:lle tiedotteen, jossa hän vakuuttaa julkisuudessa olleiden tietojen hänen kirjoittamastaan muistiosta pitävän paikkansa, mutta olevan puutteellisia.

Rehn kertoo tiedotteessa lukeneensa Ilta-Sanomissa eilen julkaistun jutun hänen luottamuksellisesta muistiostaan, jonka hän sanoo voivansa esittää valaehtoisena todistuksena. Rehn sanoo, että muistio on vuodettu lehteen, mutta osin väärin. Muistiossa väitetään, että vakoiluun syyllistyi Alpo Rusin veli Jukka Rusi. Väite perustuu tunnustukseen, joka muistiossa on kirjattu Jukka Rusin kertomaksi.

-Jutun tiedot pitävät paikkansa, mutta siitä toisaalta myös puuttuu olennaisia seikkoja professori Alpo Rusiin kohdistuvien epäilyjen kannalta, miltä osin se on väärin vuodettu, Rehn kirjoittaa.

Ilta-Sanomat: Lehtitiedot paikkaansa pitäviä

Ilta-Sanomat kiistää Rehnin väitteen, että lehden tiedot Rusia koskevasta muistiosta olisivat puutteellisia. Ilta-Sanomien mukaan sen eilen julkaisemista tiedoista Rehnin laatimasta muistiosta ei ole osoitettavissa virheitä. Lehdellä on hallussaan koko muistio täydellisenä.

Ilta-Sanomien mukaan muistiota on referoitu normaalein journalistisin perustein. Tekstin julkaiseminen kokonaisuudessaan ja sellaisenaan ei ole mahdollista tekijänoikeudellisista syistä ilman sen laatijan lupaa.

Muistiouutisen kirjoittanut Ilta-Sanomien politiikan toimituksen esimies Pekka Ervasti kertoo, että Rehn otti asiassa yhteyttä eilen illalla. Ervasti totesi tuolloin Rehnille, että Ilta-Sanomissa julkaistu uutisreferaatti sisältää olennaisen ja keskeisen muistiosta, eikä muistiota ole vuodettu julkisuuteen "osin väärin".

Rehn halusi erityisesti tietää, onko IS:n saamassa muistiossa kohta, jossa Jukka Rusi kiistää ottaneensa asiapapereita veljeltään Alpo Rusilta ja välittäneensä niitä eteenpäin. Ilta-Sanomien mukaan kyseinen kohta on muistiossa, mutta se ei sisältynyt lehden uutisreferaattiin.

Suojelupoliisi on kuullut Jukka Rusia toukokuussa ja uudelleen viime tiistaina.

Rehnin ohella myös Alpo Rusin asianajaja on toimittanut jutun yhteydessä asiapapereita mm. suojelupoliisille.

Suojelupoliisista ei tänään kommentoitu vakoilujutun tutkintaa mitenkään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.