Mainos

Olli Rehn haluaa Suomen Emuun

Suomen kannattaisi ottaa hyöty irti talous- ja rahaliitto Emun tarjoamasta taloudellisesta vakaudesta ja poliittisesta vaikutusvallasta, esittää tohtori Olli Rehn (kesk.).

Keskustan entinen varapuheenjohtaja sanoi tänään Helsingissä, että hän ei löydä riittävän painavia syitä Emuun menoa vastaan. EU-komissaari Erkki Liikasen (sd.) avustajaksi siirtyvä Rehn piti välttämättömänä, että hänen puolueensa keskusta ei sulje ovia niiltä, jotka suhtautuvat kriittisesti mutta rakentavasti Euroopan unioniin.

Rehnin mukaan keskustan sisäpiiristä vuotaneet tiedot viittaavat yksiselitteisen kielteiseen Emu-kantaan, joka on sidottu Ruotsin ratkaisuun.
-Tämä olisi suuri virhe. Ei on ei riippumatta siitä, perustellaanko se Emun yleisellä vahingollisuudella, kuten ennen, vai Ruotsin poisjäännillä, kuten nyttemmin, Rehn sanoi.

Rehnin mielestä Suomi pärjää Emun jäsenenä vain laajalla kansallisella yhteisymmärryksellä, jossa sekä ay-liike että oppositio ovat mukana. Rehnin mielestä ay-liike on valmistautunut arvostusta herättävällä tavalla Emu-jäsenyyteen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.