Mainos

Olli Rehn haluaa jatkaa komissaarina

Rehnin jatkon kannalta tärkeässä asemassa ovat Turkin jäsenyysneuvottelut sekä EU:n perussopimus. Rehnille olisi edullista, jos neuvotteluja Turkin EU-jäsenyydestä jatkettaisiin.

Euroopan unionin laajentumiskomissaari Olli Rehn haluaa jatkaa komissaarina vielä seuraavassa, vuonna 2009 aloittavassa komissiossa. Turun Sanomien ja Väli-Suomen sanomalehtien haastattelema Rehn uskoo, että hänellä on jatkossakin mahdollisuuksia saada merkittävä salkku.

Rehnin jatkon kannalta tärkeässä asemassa ovat Turkki ja EU:n perussopimus. Rehn vastaa Turkin kanssa käytävistä EU-jäsenyysneuvotteluista, joten Rehnin jatkon kannalta olisi edullista, jos neuvotteluja maan jäsenyydestä jatkettaisiin.

Perussopimus taas saattaisi merkitä komissaarien määrän karsimista, jolloin pienille maille, kuten Suomelle, ei välttämättä riittäisi komissaarin salkkua.

Rehn itse ei suostu valitsemaan Turkin ja perussopimuksen välillä.

-Eivät ne ole vastakkaisia eikä niitä pidä asettaa vastakkain. Se ei ole Euroopan edun mukaista, Rehn sanoi haastattelussa.

Suomessa Rehniä on veikkailtu keskustan johtoon puheenjohtaja Matti Vanhasen seuraajaksi, jos Paula Lehtomäestä tai Mari Kiviniemestä ei ole tehtävään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.