Mainos

Olli Mattila: Tuomio väärän aineiston perusteella

Vakoilusta ehdolliseen vankeusrangaistukseen tuomittu Olli Mattila kokee, että hänet on tuomittu väärän aineiston perusteella. Mattila väittää suojelupoliisin koonneen aineiston summittaisesti hänen työhuoneestaan löytyneistä papereista.

Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaiselle antamassaan haastattelussa Mattila kertoo, että hovioikeuden suljetussa istunnossa hänen ei annettu kertoa omaa näkemystään tapahtumista.
-En saanut kertoa oikeudessa mitä olisin halunnut. Minut keskeytettiin useita kertoja. Loppupuheenvuorossani sanoin vain, etten halunnut enää viedä oikeuden aikaa, kertoo Mattila.

Suojelupoliisin kuulustelumenetelmistä Mattila sanoo olevansa järkyttynyt. Suojelupoliisi kuulusteli häntä kesäkuussa 1998 viikon ajan.
-Kuulustelujen päättyessä olin täysin uupunut. Oma tahtoni oli murrettu ja olin valmis tunnustamaan mitä tahansa, sanoo Mattila.

Ulkoministeriön kauppapoliittisella osastolla työskennellyt Mattila kertoo tapailleensa Helsingissä syksyn 1996 ja kevään 1998 välisenä aikana kolmea venäläistä diplomaattia.
-Annoin Venäjän ja EU:n taloussuhteita koskevia neuvottelupapereita, jotka ovat täysin julkisia. Niitä on jaettu Suomessa elinkeinoelämän edustajille ja taloustoimittajille, sanoo Mattila.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.