Mainos

Olkinuora Hufvudstadsbladetin päätoimittajaksi

Suomen ruotsinkielisen ykköslehden Hufvudstadsbladetin uudeksi päätoimittajaksi ja toimitusjohtajaksi siirtyy Yleisradion hallituksen puheenjohtaja Hannu Olkinuora, 58.

Olkinuora ottaa Hufvudstadsbladetin ohjat syyyskuun puolivälissä ja jättää samalla tehtävänsä Ylen johdossa. Päätoimittajan pesti on vähintään kolmivuotinen.

Hufvudstadsbladetille on haettu uutta vetäjää kesäkuusta saakka, jolloin sen hallitus päätti vaihtaa lehden johdon ja parantaa kannattavuutta. Lehti teki viime vuonna kolmen miljoonan euron tappion.

Nykyinen päätoimittaja Max Arhippainen olisi halunnut jatkaa tehtävässään.

Hän ilmoitti Olkinuoran nimityksen jälkeen, että jättää lehden kokonaan, vaikka tarjolla olisi ollut mahdollisuus jatkaa muun muassa pääkirjoituksista vastaavana toisena päätoimittajana.

- Ratkaisu ei johdu Hannun persoonasta vaan siitä, etten hyväksy perusteluja sille, että johtoa piti vaihtaa, Arhippainen kirjoittaa jäähyväiskolumnissaan.

Takaisin juurille

Olkinuora ei ole vielä kommentoinut, mitä konkreettisia muutoksia päätoimittajan vaihdos tuo mukanaan. Hän painottaa kuitenkin, että mitään saneeraussuunnitelmia ei ole olemassa.

- Tavoitteena on saada lisää lukijoita ja sitä myötä myös ilmoitustuloja. Hufvudstadsbladetista pitäisi tehdä entistä houkuttelevampi myös suomenkielisille lukijoille, Olkinuora linjaa.

Hän aikoo ottaa vakavasti myös internetin, kaupallistumisen ja muiden lehtien kilpailun Hufvudstadsbladetille asettamat haasteet.

Olkinuora työskenteli 1990-luvulla pitkään Aamulehden päätoimittajana. 2000-luvun alussa hän oli pari vuotta päätoimittajana myös ruotsalaisessa Svenska Dagbladet -lehdessä, jossa tehtiin rankka saneeraus. Hän on ollut myös Kauppalehden päätoimittaja.

Viime vuodet hän on Yleisradion hallituspestin ohella työskennellyt omassa Bona Mente -konsulttiyhtiössä ja vierailevana professorina Tampereen yliopistossa.

- Olen iloinen, että minulle tarjottiin päätoimittajan tehtävää. Olen lähes koko elämäni työskennellyt toimituksissa, ja tuntuu, että nyt palaan juurilleni, Olkinuora sanoi.

Hufvudstadsbladet on osa KSF Media -konsernia, jonka omistaa Konstsamfundet.

Ylen hallituksen uuden puheenjohtajan nimittää yhtiön hallintoneuvosto, joka on seuraavan kerran koolla syyskuun alkupuolella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.