Mainos

Olkiluodon mielenosoitus päättyi – kaikki 35 kiinniotettua vapautettu

Olkiluoto-Blockade-ydinvoimamielenosoitus on päättynyt Eurajoella.

Tapahtuma sujui poliisin mukaan pääsääntöisesti rauhallisesti. Mielenilmaukseen osallistui poliisin arvion mukaan vajaa sata henkilöä.

Poliisi otti Olkiluodon alueelta kiinni päivän aikana noin 35 henkilöä. Heitä epäillään niskoittelusta.

Mielenosoittajat päästettiin vapaaksi heti poliisitoimien jälkeen.

Olkiluoto Blockade -tapahtuma alkoi vähän vaille viisi aamulla siten, että Olkiluodontielle johtavalle Sorkanmaantielle oli kaadettu kolme puuta, jotka estivät tien käyttämisen. Kaatuneet puut aiheuttivat aamuhämärässä vaaraa liikenteelle. Poliisin oli käytettävä tilanteessa raivauskalustoa.

Kiinniottoja jouduttiin poliisin mukaan tekemään myös siksi, että osa mielenosoittajista oli asettunut makaamaan Turun ja Rauman väliselle valtatielle. He olivat kiinnittyneet toisiinsa erilaisten putkien avulla.

Valtatie 8:lla on 100 km/h nopeusrajoitus ja riski onnettomuuksiin oli suuri. Poliisin käskyistä huolimatta mielenosoittajat eivät poistuneet tieltä.

Kiinniotetut mielenosoittajat tarkistettiin ennen kuljetuksen aloittamista poliisiasemille taktisen ensihoitohenkilökunnan taholta. Kukaan ei kuitenkaan ollut loukkaantunut kiinniottojen yhteydessä, sanoo Satakunnan poliisi.

Mielenosoittajat ovat asiasta eri mieltä. Heidän mukaansa yhdessä toisiinsa lukittautuneiden ihmisten siirrossa tarvittiin ensiapua johtuen poliisin karkeista otteista siirtotilanteissa.

Mielenosoitukseen osallistuneet ihmiset halusivat tuoda esiin, että uraanin louhintaan ja ydinjätteiden loppusijoittamiseen liittyviin ongelmiin ei ole olemassa toimivia ratkaisuja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.