Mainos

Öljyvuodon siivousta jatkettiin Loviisan edustalla

Raskas polttoöljy on saastuttanut Loviisanlahden itärantaa paikoitellen noin kolmen kilometrin matkalta. Öljyä oli tänään kerätty puomittamalla ja öljynkerääjällä jo noin 12 tonnia. Loviisan palopäällikön Jari Excellin mukaan siivoustyöt kestävät vielä muutaman päivän. Öljyä kuljetettiin Ekokemiin Riihimäelle. Luonto on selvinnyt Loviisan lahdella lähinnä rantojen likaantumisella. Öljyisiä lintuja eikä kuolleita kaloja ole tavattu.

Öljy on todennäköisesti kotoisin Valkon satamassa käyneestä M/S Ramiliasista. Yhdistyneestä Arabiemiirikunnasta oleva alus purjehtii Liberian lipun alla. Alus lähti Loviisasta eilen.

Aluksella tapahtui tiistaina tankkauksen yhteydessä vahinko, jonka seurauksena raskasta polttoöljyä valui mereen. Palokunta keräsi sitä silloin talteen tonnin verran. Laivalta annetun tiedon mukaan polttoainetta ei mennyt mereen enempää, ja tilanteen luultiin olevan öljyntorjunnan osalta selvä.

Eilen illan suussa selvisi kuitenkin, että öljyä oli ajautunut Valkon satamasta vastarannalle. Rantoja puhdistamassa olivat torstaina Loviisan pelastuslaitos, kaupungin kaksi vapaapalokuntaa sekä kaupungin teknisen laitoksen henkilökuntaa.

Loviisan poliisi tutkii saastumistapausta. Öljystä on otettu näytteet teknistä tutkintaa varten. Mikäli vahvistuu, että öljy on M/S Ramiliasin, laivan varustamo joutuu korvaamaan torjunnan kustannukset.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.