Öljytuhon torjunta jatkuu Virossa

Viron pohjoisrannikolla valmistaudutaan öljysaasteen puhdistamiseen. Öljyn tummentamia jäälauttoja on Tallinnan rannikon omakotitaloalueiden edustalla ja etenkin linnut ovat vaarassa tahriintua öljyyn.

Viron pohjoisrannikon jääsohjo on estänyt öljyn pääsyn aivan rantaan. Viranomaisten mukaan öljysaastetta on kuitenkin aivan rannikon lähistöllä.

Tallinnan edustan lisäksi vaarassa on noin sata kilometriä Viron pohjoisrannikkoa, sillä öljyn uskotaan levinneen todella laajalle. Virossa onkin valmistauduttu puhdistamaan rantoja pääasiassa omin voimin. Parhaillaan Pohjois-Viron pelastuskeskus kokoaa puhdistusvälineitä.

- Uskon, että pärjäämme omin voimin. Parhaillaan hankimme tarvittavia työvälineitä operaatioon, kertoo pelastuskeskuksen johtaja Tõnis Pajo.

Rannikon joutsenien, sorsien ja lokkien lisäksi vaarassa ovat avomerellä olevat hylkeet.

Öljy on peräisin Suomenlahdelle pari viikkoa sitten uponneesta aluksesta. Aluksesta on päässyt mereen arviolta 50 tonnia öljyä - suomalaiset öljyntorjunta-alukset ehtivät kerätä vajaat kymmenen tonnia ennen kuin öljy tuli liian matalalle rantavesiin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat