Mainos

Öljytuho uhkaa San Franciscon lahden eläimistöä

Arviolta 220 000 litran öljyvuodon lähde on Etelä-Koreaan matkalla ollut Cosco Busan -alus, joka törmäsi sakeassa sumussa siltarakenteisiin.

Kaliforniaan San Franciscon lahdelle levinnyt öljylautta uhkaa alueen rannikkoa. Ainakin kuusitoista rantaa oli tänään suljettu öljyn vuoksi ja rannoilta oli löydetty kymmeniä öljyn tahrimia merilintuja. Alueen rannoilla asustavat merileijonat ja hylkeet voivat olla lisäksi vaarassa. Vuoto on huono uutinen myös alueen kalastajille.

Kyseessä on San Jose Mercury News -lehden mukaan alueen pahin öljyonnettomuus kymmeneen vuoteen. Paikalliset tahot ihmettelivätkin, miksi jo keskiviikkona sattuneesta vuodosta on tiedotettu hyvin hitaasti ja sen suuruutta on vähätelty.

- Miksi vuoto, jonka suuruudeksi rannikkovartiosto ja paikalliset viranomaiset kertoivat koko keskiviikon noin kolmesataa litraa, muuttui yhtäkkiä 220 000 litraksi, kysyttiin lehdessä.

Vuodon lähde on Etelä-Koreaan matkalla ollut Cosco Busan -alus, joka törmäsi sakeassa sumussa siltarakenteisiin. Aluksen öljytankki vaurioitui törmäyksessä.

- Öljyvuodin seuraukset saattavat näkyä alueella kuukausia ja jopa vuosia, arvioi meribiologi Tina Swanson CNN-uutisissa.

Kaupunki harkitsee liittovaltion viranomaisten ja varustamon haastamista oikeuteen hitaan ja vääristellyn tiedottamisen vuoksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.