Mainos

Öljytankkerin tyhjennystä yritetään tänään

Maanantaina Tallinnan edustalla karille ajaneessa aluksessa ei ollut onnettomuushetkellä luotsia. Alusta ei siirretä, ennen kuin kolmannes öljystä saadaan siirrettyä.

Tallinnassa karille ajaneen tankkeri Wesersternin öljytankkien tyhjennys aloitetaan todennäköisesti iltapäivällä.

Paikalle on tulossa Ruotsista toinen tankkeri, johon öljy pumpataan, Viron rajavartiosto tiedottaa. Tankkeri hinataan irti matalikolta vasta, kun sen lastia on kevennetty.

Aluksen vasemmassa kyljessä on havaittu kaksi aukkoa, mutta öljyvuodon riskiä ei edelleenkään ole. Paikalla on rajavartioston öljyntorjuntapuomein varustettu alus sekä helikopteri.

Man-saaren lipun alla purjehtiva Weserstern ajoi karille Koplinniemen lähellä maanantai-iltana. Alus oli matkalla Ruotsin Karlshamniin. Sen lastina on noin 10 000 tonnia dieselöljyä, josta kolmannes aiotaan tyhjentää ennen kuin alus hinataan karilta.

Viron merenkulkuhallinto on aloittanut tapauksen tutkinnan. Vastoin aiempaa tietoa aluksella ei onnettomuushetkellä ollutkaan luotsia, vaan tämä oli poistunut laivalta jo aiemmin. Tankkerin kapteenilta selvitystä ei vielä ole saatu.

Pelastustöihin osallistuu myös suomalainen hinaaja Protector, joka saapui paikalle eilen.

Sama tankkeri ajoi viime vuoden huhtikuussa rantapenkkaan Porvoossa. Tuolloin jäätilanne yllätti luotsin ja miehistön. Vuonna 2002 alus törmäsi Itämerellä jääolosuhteissa laituriin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.